Deze klassieker smaakt altijd. En wij hebben daar ook een snelle versie voor. Dan zit je echt in de kortste tijd aan tafel, te genieten van iets gezond en lekker.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Was de sla en schik de sla op een bord.
Beleg met stukken gebraden kip en met croutons.
Schaaf of rasp er parmezaan over.
Als je verse bieslook en peterselie hebt, knip je dit erover.
Bedruip met de saus of zet ze bij op tafel.
Smakelijk!
Verse saus:
Doe 2 eidooiers in een hoge maatbeker.
Voeg 1 fijn gesneden t look toe.
Voeg het sap van een 0.5 citroen en 1 el mosterd toe.
Plaats de staafmixer in de beker en schenk al mixend 100 ml arachideolie toe. Beweeg de mixer zacht naar boven tot je een stevige mayonaise krijgt.
Voeg 3 el yoghurt, snuifje chilipoeder, paar druppels Worchestershiresaus en 3 zoute ansjovisfilets toe. Mix nog even. Proef en kruid eventueel nog bij.
Tips:
De snelle versie: Je kan lekkere gebraden kip of kip caeser kopen. Je kan van verschillende merken de saus klaargemaakt kopen. En de croutons kopen wij meestal ook.
Je kan van oud brood zelf croutons maken. Snij ze in blokjes en bak ze in boter.
Bereidingstijd:
Als je met voor gegaarde kip en klaargemaakte saus werkt, staat dit op 5 minuten op tafel.
Als je vers kiest, heb je 20 minuten nodig.
Comments