top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Cocotte ei met champignons en spek

Bijgewerkt op: 18 okt. 2023

Een heerlijk sop eitje. Op een net iets chiquere manier. Je bakt de groenten die je erbij lekker vindt, doet ze in een ovenvast schaaltje. Eitje erbij en de oven in. Dit cocotte eitje is echt heel lekker.



Ingrediënten


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Neem 1 grote ovenschaal en vul die met 3 cm water. Zet die schaal al in de oven.

  • Pel een teentje knoflook en steek dit over een vork.

  • Snij 1 sjalotje fijn.

  • Snij 250 g champignons in 4.

  • Kwast 4 kleine ovenschaaltjes in met olijfolie.

  • Bak de sjalot in een eetlepel olijfolie glazig.

  • Zet het vuur goed heet, voeg 1 eetlepel boter toe, en bak de champignons gaar.

  • Voeg 200 g spinazie toe en roerbak dit kort. Gebruik de vork met het teentje look om de spinazie te roerbakken.

  • Voeg 50 ml room toe en meng goed.

  • Lepel in elk schaaltje 2 eetlepels champignons en spinazie en maak een kuiltje.

  • Breek voorzichtig een ei in elk schaaltje.

  • Bestrooi het ei met geraspte kaas.

  • Zet de schaaltjes nu voorzichtig in de grote ovenschaal met het warme water.

  • Bak zo de eitjes au bain-marie gedurende 15 minuten in oven. Het eitje moet gaar, maar nog zacht zijn.

  • Maak intussen van het brood soldaatjes door dit in brede reepjes te snijden, en het te roosteren.

  • Smakelijk.

Tips

  • Je kan dit eitje met verschillende groenten maken die je lekker vindt.

  • Zie dat de tafel gedekt staat als de eitjes uit de oven komen. Zo is de eidooier nog perfect om te soppen.


Niet veggie?

  • Je kan gerookt spek bakken, en dit bij het eitje serveren.

  • Je kan ook stukjes hesp of gebakken spek bij de spinazie en champignons mengen.

  • Dit eitje is ook heel lekker met zalm of garnaaltjes bij geserveerd.



Bereidingstijd:

Deze lekkere eitjes staan op 25 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


276 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page