top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Couscous met gehaktballetjes

Deze couscous is echt eens een goed alternatief. Zowel als avondmaal als lunch smaakt hij super, en hij is zowel warm, lauw als koud heel erg lekker. Hij kan ook een aanvulling zijn bij een ander gerecht.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Maak van 400g gehakt, 1 eidooier, 50g paneermeel, 3 el peterselie en z+p kleine gehaktballetjes.

  • Snij 1 courgette zonder zaadlijsten in blokjes.

  • Snij 10 abrikozen in fijne reepjes.

  • Pel de pistachenoten en snij ze eens door.

  • Hak 10 blaadjes verse munt. (of neem het uit een potje)

  • Bak de gehaktballetjes in 2 el olie en een door midden gesneden teentje look tot ze bruin zijn.

  • Voeg de blokjes courgette toe. (verwijder de look)

  • Kook de couscous volgens de verpakking. (voor 4 pers: 300 ml water met z+p en bouillon koken. Vuur uitzetten. 2 el olie en 300 g couscous toevoegen en 4 min laten )

  • Voeg nog 5 el olijfolie toe en roer goed.

  • Meng de couscous met alle ingrediënten.

  • Voeg een goeie kneep citroen toe en naar wens nog olijfolie.

  • Smakelijk

Serveertips

  • Je kan meer of minder toevoegen, net wat je lekker vindt.

  • Deze pastasalade is zowel warm, lauw als koud erg lekker.


Tips:

  • Als je hem voor de dag erna maakt, kan je best wat extra olie toevoegen. Want die trekt in de couscous.

  • Je kan de look ook onder de gehaktballetjes knijpen.

  • Je kan hem uiteraard ook zonder de balletjes maken.


Bereidingstijd:

De balletjes rollen is het meeste werk. En als je gepelde pistachenoten gebruikt, is het nog sneller. Nadien is het gerecht is op 10 minuten gemaakt.


245 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page