top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Gedroogde citrusschijfjes

Bijgewerkt op: 31 jul

Wij zijn fan! Geef je gerechten en decoraties een frisse en kleurrijke touch met zelfgemaakte gedroogde citrus schijfjes. Perfect voor het opfleuren van je ice-tea, limonades of cocktails . En het is ineens een natuurlijke, geurige decoratie in je huis.

Ja een drankje met een gedroogd schijfje fruit erin, dat is voor ons toch een pluspunt.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Kies het citrusfruit dat je wenst: limoen, citroen, appelsien,...

  • Was het fruit zeer goed.

  • Snij zeer dunne schijfjes van het fruit, en doe dat met een zeer scherp mes.

  • Laat het fruit goed uitlekken tussen keukenrol. Gebruik voor elk laagje fruit nieuwe keukenrol.

  • Leg de schijfjes fruit op een bakpapier op een ovenschaal. Zie dat ze elkaar niet overlappen.

  • Zet de schalen met citrusfruit in de oven.

  • Droog de citrusschijfjes in de oven op 60°C. Let op, dit heeft toch wel 6 uur nodig dus maak best een hele oven vol.

  • Santé.


Tips:

  • Hoe dunner je de schijfjes snijdt, hoe sneller ze drogen.

  • Laat de fruitschijfjes goed drogen tussen keukenrol of een propere keukendoek.

  • Als je de schijfjes niet 100% wil drogen, dan kan je ze ook half drogen. En dan steek je ze in een doosje in de diepvriezer. Ze ogen dan minstens even mooi in je cocktail.

  • Een extra voordeel van zelf citrusschijfjes te drogen: je huis gaat er heerlijk van ruiken.

  • Neem zeker handappelsienen want persappelsienen hebben nog meer vocht, dan duurt het dus nog langer.


Variatie

  • Experimenteer met verschillende citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruits voor een kleurrijk en geurig resultaat.

  • Voeg een snufje kaneel of gedroogde kruiden toe tijdens het drogen voor extra aroma.

  • Je kan deze citrusschijfjes bij een limonade, een ice-tea of een mocktail en een cocktail serveren.


Bewaren

  • De schijfjes moeten goed droog zijn om ze goed te kunnen bewaren.

  • Steek ze dan in een potje en zo bewaar je ze tot een jaar.

  • Als ze niet helemaal gedroogd zijn, kan je ze best in de diepvriezer steken, en ze nemen als je ze nodig hebt.


Bereidingstijd:

Deze schijfjes van citrusfruit zijn zo gesneden en klaar om te drogen. Ze hebben wel enkele uren nodig om in de oven te drogen.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



295 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page