top of page

Gegratineerde mosselen

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 4 dec 2024
  • 2 minuten om te lezen

Zeeuwse trots met een gouden korstje: heerlijk! Verse mosselen, gegratineerd met kruidenboter en kaas, dat ruikt niet alleen super lekker, dat is het ook. Om je vingers mee af te likken. Of gebruik een stukje brood om alle smaken op te dippen.

gegratineerde mosselen met kruidenboter en parmezaanse kaas

Ingrediënten:

ingrediënten gegratineerde mosselen

Bereidingswijze:

  • Was 1 kg mosselen. Verwijder de baarden en doe mosselen die stuk zijn weg.

  • Snij 1 sjalotje zeer fijn.

  • Stoof de sjalot met 1 geperst teentje look en 1 koffielepel Provençaalse kruiden.

  • Voeg 1 kg mosselen toe.

  • Voeg een scheut witte wijn toe. Meng de mosselen kort.

  • Doe een deksel op de pot en zet de mosselen op een hoog vuur op.

  • Schud na 3 minuten de pot even op

  • Schud ze na 2 minuten nog eens op. Als de schelpen net open gaan en de mosselen van de schelp los komen, dan zijn de mosselen gaar. Zet het vuur uit. Zie tip.

  • Haal de mosselen uit de pot en leg ze op een schaal.

  • Als je met een restje mosselen aan de slag gaat, dan begin je hier. Zie tip 2.

  • Laat het vocht van de mosselen inkoken tot je nog de hoeveelheid hebt van een klein glas water. (Ongeveer 100 ml)

  • Voeg 50 g kruidenboter en 25 g gemalen Parmezaanse kaas toe en meng goed. Doe de saus in een klein kommetje.

  • Zet de oven op grillstand.

  • Ga verder met de mosselen.

    Verwijder een halve mosselschelp, maak de mossel los en leg de schelpen met de mosselen op een grote ovenbestendige schaal.

  • Lepel over elke mossel een koffielepel saus. Het is niet erg dat het wat naast de mosselen loopt.

  • Zet de schaal 2 minuten onder de hete grill.

  • Smakelijk


Tips:

  • Tip 1: Zie dat de mosselen niet te gaar worden!

  • Tip 2: als je met een restje mosselen start, zeef dan het vocht, je hebt maar 150 ml vocht nodig.

  • Je kan nog een eetlepel witte wijnazijn toevoegen als je de saus net wat frisser wil.

  • Bestrooi de mosselen voor het garneren met extra geraspte parmezaan.

  • Deze saus is ook super lekker bij vis of pasta met vis. Vries de saus zo in, of vries ze in ijsblokvormpjes in zodat je telkens een blokje knoflookbotersaus bij een gerechtje kan toevoegen.


Bereidingstijd:

Deze lekkere gegratineerde mosselen zet je op 45 minuten op tafel.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page