Die geur van dit gerechtje vervult echt het hele huis, en nadien is het zooooo genieten. Deze kan je ook perfect met een restje mosselen maken.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Was 1 kg mosselen en doe ze in een pot met 1 gesneden ui, 3 stengels selder, 2 teentjes gesneden look, 3 takjes tijm en voeg eventueel 100 ml witte wijn toe.
Doe een deksel op de pot en zet ze op een hoog vuur op.
Schud na 3 minuten de pot even op
Schud ze na 2 minuten nog eens op. Als de schelpen net open gaan en de mosselen van de schelp los komen, dan zijn de mosselen gaar. Zie tip 1.
Voeg 50 g gezouten boter toe en roer goed. Zet het vuur uit.
Verwijder een halve mosselschelp en leg de schelpen met mossel op een grote ovenbestendige schaal.
Als je met een restje mosselen aan de slag gaat, dan begin je hier. Zie tip 2.
Zeef het kookvocht en bewaar.
Stoof 1 fijngesneden sjalot en 2 t look aan in 1 el gezouten boter. Voeg 50 ml witte wijn toe en 6 el azijn.
Laat het 2 minuten zachtjes inkoken.
Voeg het gezeefde kookvocht toe, en voeg 4 el room toe.
Laat inkoken tot 1/3de verdampt is.
Voeg 50 g gezouten boter toe en roer goed.
Voeg 2 el fijngesneden peterselie toe.
Kruid met z+p en mix deze saus met een staafmixer.
Zet de oven op grillstand.
Lepel de saus over de mosselen. Het is niet erg dat het wat naast de mosselen loopt.
Bestrooi met geraspte parmezaan.
Zet de schaal 2 minuten onder de hete grill.
Smakelijk
Tips:
Tip 1: Zie dat de mosselen niet te gaar worden!
Je kan de mosselen ook al los van de schelp maken, en terug in 1 helft van de schelp leggen. Dat eet net iets gemakkelijker.
Tip 2: als je met een restje mosselen start, zeef dan het vocht, maar je hebt maar 150 ml vocht nodig.
Deze saus is ook super lekker bij vis of pasta met vis. Vries de saus zo in, of vries ze in ijsblokvormpjes in zodat je telkens een blokje knoflookbotersaus bij een gerechtje kan toevoegen.
Bereidingstijd:
Dit lekkers zet je op 40 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments