Gevulde perzik met tonijnsalade
- Joke & Félien
- 13 minuten geleden
- 2 minuten om te lezen
Gevulde perzik met tonijn is een verrassend en smaakvol gerecht dat de zoete smaak van perziken combineert met de hartige smaak van tonijn. Het resultaat is een heerlijke en verfrissende traktatie die perfect is als lichte lunch, voorgerecht of zelfs als bijgerecht bij een zomerse diner.
Voor wie is een gevulde perzik met tonijn ook een jeugdherinnering? Vroeger stonden ze op elk feest bij op het buffet.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst
3 eieren
2 eetlepels Griekse yoghurt (of gewone yoghurt)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte bieslook
½ rode ui
2 blikjes tonijn (uitgelekt)
Blaadjes Romanesco sla (of een andere slasoort naar keuze)
Halve perziken (uit blik of vers)
Bereidingswijze: voor 4 personen
Kook 3 eieren in 8 minuten hard. Koel af.
Meng 2 eetlepels (Griekse) yoghurt met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geknipte peterselie en 2 eetlepels geknipte bieslook
Kruid met zout en peper.
Snij een half rood uitje fijn en voeg toe.
Plet de eieren en voeg ze toe.
Voeg 2 blikjes tonijn uit blik toe.
Meng goed alles goed.
Doe blaadjes (Romanesco) sla op een bordje.
Leg er halve perziken op.
Vul deze met de tonijnsla.
Werk af met verse kruiden.
Smakelijk
Tips:
Je kan de tonijnsalade uiteraard ook op toast of brood eten.
Je kan de tonijnsalade ook afwerken naar smaak met bv stukjes tomaat , komkommer, augurk, lenteui, kappertjes,.... Bij dit gerechtje voegen we niet te veel zoute producten toe. Als het bij een toast is, dan doen we dat wel. We maken onze tonijnsalade zo.
In het seizoen kan je verse perziken of nectarines gebruiken. Je kan die ook eerst even grillen op de snijkant.
Bereidingstijd:
Je kan deze salade met tonijnsla op 12 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commentaires