Hutsepot
- Joke & Félien
- 21 jun 2022
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 12 feb
De snelle versie. Maar de smaak is er niet minder om. Heerlijk! Alles samen in de pot. Of in de Thermomix, ook handig. En daarna niet te veel afwas. Perfect!

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Op het vuur:
Schil en snij 3 grote aardappelen, 1 zoete aardappel en 3 wortelen in kleine blokjes van 1 tot 2 cm groot..
Snij 200 g spruitjes in 4 en verwijder de harde middennerf.
Snij het sjalotje fijn en stoof aan in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg alle stukken aardappelen en groenten toe.
Voeg 200 ml melk toe met 1 (kippen) bouillonblokje, peper, zout en nootmuskaat.
Laat alles 15 minuten koken en roer af en toe.
Bak intussen 100 g gerookte spekblokjes en / of een lekker worstje gaar.
Wij bakken samen met het spek nog extra spruitjes voor de liefhebbers.
Voeg mosterd en / of pickles toe als je wil, en plet de groentenpuree naar believen. Met of zonder de spekblokjes.
.Serveer met het spek, de worstjes en extra spruitjes
Smakelijk
Voor de Thermomix
Snij het sjalotje fijn 4 seconden op stand 4.
Stoof aan, 3 minuten op 105° op stand 1
Snij 3 aardappelen en 1 zoete aardappelen, 3 wortels en 200 g spruitjes in kleine blokjes van 2 cm en voeg toe.
Voeg 100 ml melk toe, 1 (kippen) bouillonblokje, peper, zout en nootmuskaat.
Laat 12 min koken op 105° op stand 1, linksomdraaiend.
Bak intussen gerookte spekblokjes en / of een lekker worstje gaar.
Voeg mosterd en / of pickles naar believen toe.
Mix naar believen. Ik heb het 3 seconden linksom gemengd.
Serveer met het spek, de worstjes en extra spruitjes
Smakelijk
Tips:
Je kan de groenten en aardappelen zo fijn of grof maken als je zelf lekker vindt.
Hutsepot is ook lekker met kip of stoofvlees.
Variatie
Je kan boerenkool of savooikool toevoegen.
Mealpreppen
Je kan de hutsepot al een dag op voorhand maken, en nadien rustig terug opwarmen. De worstjes zou ik op het moment zelf bakken.
Bereidingstijd:
Deze hutsepot staat op 25 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments