top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Stoofvlees

Bijgewerkt op: 27 okt. 2023

Oh dit is toch echt een heerlijke klassieker. Het smaakt altijd, maar met slechter weer kan het toch fijn zijn dat het hele huis naar een dampend stoofpotje ruikt.



Ingrediënten
















Bereidingswijze:

  • Leg het vlees (1,2 kg) zeker een uur op voorhand uit. Zo schrikt het niet in de warme pan, en wordt het niet taai.

  • Stoof de gesnipperde uien in boter in een stoofpot.

  • Bak de stukken stoofvlees in een hete pan in hete boter. Kruid met peper en zout. Doe niet teveel vlees ineens in de pan! Ze moeten echt bakken, niet stoven.

  • Doe de gebakken stukken stoofvlees bij de ui.

  • Doe het flesje bier in de pan van het stoofvlees en warm op. Roer en maak de aanbaksels los. Giet bij het vlees en zet het net onder met warm water.

  • Doe er een paar blaadjes laurier, takjes tijm en peterselie bij. Je kan dit vast binden met keukentouw, maar het is niet erg dat het los in de pot zit.

  • Voeg een grote eetlepel perengelei toe, 1 kruidnagel en een blokje vlees bouillon. Besmeer 2 bruine boterhammen met mosterd en leg die met de mosterdkant naar beneden op het stoofvlees.

  • Laat 3 uur sudderen op een heel zacht vuurtje of in de oven op 90’. Liefst wel met het deksel op de pot.

  • Wij houden van stoofvleessaus, altijd lekker bij een vers frietje, dus als je het deksel op de pot laat liggen, verlies je minder vocht. Dat dikken wij in met een zakje voor stoofvlees.

  • Je kan nog 1 a 2 lepels natuurazijn toevoegen voor een mooi evenwicht.

Tips:

  • Stoofvlees met friet is het allerlekkerst. Of toch klassiek.

  • MAar als er vrienden komen eten, dan zit ik liever gezellig mee aan tafel. Dus hoe lekker verse friet ook is, gratin is dan perfect! 😍

  • Die gratin staat ook bij de posts.

  • Er zijn zoveel manieren: dit is er gewoon eentje van @jerremeus, maar met minder kruidnagel en bier, en meer saus. Kies de versie die je lekker vindt. ❤️


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 25 minuten klaar zetten om nog 3 uur verder te stoven.


390 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Nachoschotel

Comments


bottom of page