top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Vol-au-vent

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023

Comfortfood op zijn best. Een echte klassieker, en wij vinden vol-au-vent thuis het lekkerst als ie zelf gemaakt is. Want je kiest dan zelf hoe groot en mals de kip is, hoe dik of dun de saus is,.... Echt genieten.

Recept voor vol-au-vent met kip, room, gehaktballetjes, champignons en koriander

Ingrediënten:

Ingrediënten voor vol-au-vent met kip, room, gehaktballetjes, champignons en koriander

Bereidingswijze:

  • Maak of koop kleine gehaktballetjes.

  • Pluk een gebraden kip (van het spit). Doe het kippenvlees in stukken zoals je het zelf graag eet. Doe de botjes en de propere stukken vel in een kookpot met 800 ml water.

  • Kook die 'kipafval' 15 minuten met zout en 1 el tijm.

  • Giet af en hou de kippenbouillon bij!

  • Stoof 1 fijngesneden sjalotje in 2 el boter.

  • Voeg 1 bakje champignons in schijfjes bij en stoof 5 minuten. Kruid goed met z+p en 1 el tijm.

  • Doe de champignons even uit de pot.

  • Laat 2 grote lepels boter (60g) smelten in de kookpot.

  • Voeg 4 el bloem toe en maak een roux.

  • Voeg 750 ml kippenbouillon in porties toe en roer goed. Laat de saus indikken, goed roeren. Voeg 150 ml room toe. Kruid met 1 blokje (tuinkruiden)bouillon. Meng.

  • Voeg 2 el fijn gesneden peterselie toe.

  • Voeg de kip, gehaktballetjes en de champignons toe.

  • Meng voorzichtig en kruid eventueel bij.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Bij het zelf maken van vol-au-vent kies je dus helemaal zelf wat je lekker vindt.

  • Je kan uiteraard de kip zelf bakken. Of kippenfilets of kippenbillen gebruiken, net wat je lekker vindt.

  • Je kan meer kippenbouillon gebruiken, of melk, of toch meer room.


Mealpreppen.

Je kan dit gerecht perfect op voorhand maken. Je bewaart het tot 2 dagen in de koelkast.

Je kan vol)au-vent ook perfect invriezen. Wij maken het dus dubbel. Lekker handig.

Bij het opwarmen moet je wel voorzichtig zijn bij het roeren, zodat je de grote stukken kip niet stuk roert. Laat het eerst rustig ontdooien en warm de vol-au-vent dan pas terug op.


Bereidingstijd:

Op deze manier is de vol-au-vent of de videe op 45 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


1.758 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page