top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Knapperige Koolsalade

Koolsalade, misschien beter bekend als coleslaw is een super lekker bijgerecht voor de barbecue of bij een buffet. De knapperige groenten zijn ook heerlijk bij een wrap en bij gegrilde kip of vis. Koolsalade is ook heel makkelijk om te maken. Wij gebruiken witte en rode kool. In nog geen 15 minuten zet je deze heerlijke koolsalade op tafel.



Ingrediënten:


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Rasp of snij 250 g witte en 250 g rode kool zeer fijn. Wij gebruiken daarvoor een mandoline.

  • Rasp 2 kleine wortelen fijn. (+/- 250 g)

  • Rasp een appel fijn. Wij gebruiken Jonagold of Jonagored.

  • Maak een dressing van 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 koffielepel honing en 1 koffielepel mosterd. Meng goed en kruid met zout en peper.

  • Voeg 1 handje rozijnen toe.

  • Meng alles goed.

  • Smakelijk.


Serveertips:

  • Serveer deze koolsalade bij een barbeque of een saladebuffet.


Tips:

  • Deze koolsalade wordt de dag erna nog lekker.


Mealprep

Je kan deze salade tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Roer hem steeds even door als je ervan wil eten.


Bereidingstijd:

Deze koolsalade is op 15 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



87 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page