top of page

Aardappelsalade met krokant gebakken krieltjes en frisse kruidensaus

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 2 mei
  • 2 minuten om te lezen

Zin in een verrassende aardappelsalade? Deze versie met krokant gebakken krieltjes en een frisse yoghurtsaus met komkommer en verse kruiden is perfect als lunch of bijgerecht. En bij een barbeque mag hij ook niet ontbreken.


Ingrediënten


Ingrediëntenlijst

  • 500 g krieltjes / kleine aardappelen

  • 1 komkommer

  • 1 rood uitje

  • 1 lente-ui

  • 10 kleine augurken

Voor de saus:

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 2 eetlepels (Griekse) yoghurt

  • 1 theelepel mosterd

  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Was 500 g krieltjes.

  • Stoom of kook ze beetgaar. Dat duurt ongeveer 12 minuten. Je moet er met een mes of vork net kunnen in prikken.

  • Verwarm de oven op 200’ C grillstand.

  • Giet de aardappelen af en leg ze op een ingevette ovenschaal. (Kwast de ovenschaal eerst in met 2 eetlepels olijfolie.)

  • Plet de krieltjes met de onderkant van een glas tot ze een halve cm dik zijn.

  • Kruid met zout en peper en kwast er met het borsteltje nog een eetlepel olie over.

  • Zet de ovenplaat met de krieltjes bovenaan in de oven en bak ze 10 tot 15 minuten tot ze krokant zijn. Let op! Dit is bij elke oven anders. De krieltjes moeten een korstje gekregen hebben.

  • Snij intussen 1 komkommer (zonder de zaadlijsten) in fijne blokjes.

  • Snij het rode uitje in fijne stukjes en de lente-ui in fijne ringetjes.

  • Snij 10 kleine augurken in fijne stukjes.

  • Maak in een mooie grote schaal een sausje van 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels yoghurt, 1 koffielepel mosterd, 1 eetlepel azijn van de augurken, de peterselie en de bieslook.

  • Voeg de komkommer, augurk, rode ui en lente-ui toe.

  • Kruid met zout en peper.

  • Meng alles goed.

  • Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen.

  • Doe de gebakken krieltjes in stukken en voeg ze toe bij de dressing.

  • Meng alles voorzichtig.

  • Werk af met verse peterselie en bieslook.

  • Smakelijk.


Serveertips:

  • Deze aardappelsalade is lekker bij de bbq.

  • Een stukje zalm Is hier ook heerlijk bij.


Tips:

  • Deze aardappelsalade is lauw het lekkerst.

  • Deze salade is krokant het lekkerst.

  • Je kan nog extra kruiden als dille toevoegen.

  • Liever meer of minder saus? Pas het zeker naar believen aan.

  • Je kan de aardappelen op de bbq plaat of in een speciale bbq pan ook krokant bakken.


Mealprep

  • Deze krokante aardappelsalade is het krokantst als hij net voor het eten gemaakt wordt.

  • Je kan wel de saus met groenten al volledig maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

  • Je kan ook de Krieltjes al koken en bakken en apart bewaren.

  • Meng alles als je gaat eten.


Bereidingstijd:

Deze aardappelsalade is super snel gemaakt. Hij is op 20 minuten klaar nadat je aardappels gekookt zijn.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Comentários


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page