Een lekker smeuïge puree, dat maakt toch vele gerechten nog lekkerder. En een puree met verse kruiden onder is nog lekkerder. Alleen 1 dingetje, we eten er dan standaard wel te veel van.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Schil aardappelen. Zie dat je 500 gram geschilde aardappelen hebt.
Snij ze in blokjes.
Doe de aardappelen in een kookpotje.
Doe er 1 glas (plantaardige) melk bij en vul aan met water.
Voeg zout toe en kook gaar.
Bak intussen een gesnipperd sjalotje in 1 el (plantaardige) boter.
Giet de aardappelen af.
Warm een glas melk op.
Voeg deze warme melk bij de aardappelen.
Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Plet de aardappelen en maak er puree van. Dat kan met de pureestamper of met de passe-vite.
Voeg 50 g (plantaardige) boter bij de puree en meng hem onder de puree.
Knip verse kruiden bij de puree. Wij nemen bieslook en peterselie, en we gebruiken toch wel een handjevol.
Doe de kruidenpuree in een mooie schaal.
Werk af met een lekker zout.
Smakelijk
Tips:
Je kan een eitje toevoegen aan de puree. (Dan is hij niet meer vegan.)
Je krijgt de lekkerste puree van Bintje aardappelen.
Met de Thermomix?
Schil 1 sjalotje en snij het in 2.
Hak het 4 seconden op stand 4.
Stoof het 3 minuten op stand 1, op 100°C.
Doe de gestoofde ui even uit de beker. Leg op een bordje.
Volg het basisrecept voor puree.
Knip er op het einde voldoende peterselie en bieslook bij.
Voeg ook de sjalot terug toe.
Meng 10 seconden linksomdraaiend op stand 5.
Doe de puree in een mooie schaal. Dat gaat het best door het mes er al uit te halen. Dan kan je met een pottenlikker het best de kom schoon schrapen.
Smakelijk
Bereidingstijd:
Je kan deze puree op 25 minuten als bijgerecht op tafel zetten.
Comments