Een feesthapje met vis, dat scoort voor ons altijd. Zeker als het dan nog eens eenvoudig te maken, is, en de meeste mensen er dol op zijn. Een kuipje of een hapje met een verse zalmmousse, heerlijk romig is dat.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 2 pakken kuipjes
Verwijder van 1 blik zalm de graten en doe dit in een mengbeker of schaal om te mixen.
Voeg 200 g mascarpone toe.
Voeg 1 eetlepel Za’atar toe.
Voeg 1 eetlepel citroensap toe.
Mix of meng alles kort en krachtig.
Doe de vulling in een spuitzak met een gekarteld mondje. Of zie tip.
Spuit de vulling in de cups of op een toastje.
Werk af met stukjes komkommer, radijsjes, dille, garnaaltjes en/ of (gepekelde) rode ui.
Je kan gerust elk hapje naar wens garneren.
Smakelijk.
Met de Thermomix
Meng de zalm, 200 g mascarpone, 1 eetlepel Za'atar en 1 eetlepe citroensap 10 seconden op stand 8.
Spatel naar beneden en mix nog eens 5 seconden op stand 8.
Werk af zoals hierboven.
Tips:
Za'atar bestaat uit tijm, oregano en marjolein met een beetje sumak.
Je kan de mousse pittiger maken door tabasco of cayennepeper toe te voegen.
Wij gebruiken een plastic spuitzak die we in een lege maatbeker hangen. Zo kan je de spuitzak gemakkelijk vullen. We knippen dan zelf een fijn kartelrandje onderaan.
Variatie
Je kan de mousse ook met tonijn uit blik maken.
Je kan ook toastjes vullen.
Deze mousse is de dag erna ook nog lekker op de boterham.
Mealprep / Bewaren
Ja kan de spuitzak met de mousse perfect een dag en een nacht in de koelkast bewaren.
Je kan de kuipjes tot al zeker 4 uur op voorhand vullen. Dan zijn ze nog krokant. Langer hebben we niet getest, daar waren ze te lekker voor.
Bereidingstijd:
Deze zalmmousse is op 2 minuten gemixt. De kuipjes heb je zo gevuld.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments