Herfstlasagne met prei, spinazie, champignons en kaassaus
- Joke & Félien
- 2 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Een dampende ovenschaal vol comfort food, dat is deze herfstlasagne. De combinatie van spinazie, prei, champignons en een romige kaassaus geeft dit gerecht zijn typische herfstgevoel — warm, zacht en vol umami.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst
250 g verse champignons, en eventueel extra boschampignons, in schijfjes
1 ui of sjalot, fijn gesneden
1 teentje look, geperst
1 prei, fijn gesneden
300 g kip of gemengd gehaktÂ
1/2 bouillonblokje
lasagnevellen (afhankelijk van je ovenschaal)
Voor de kaassaus
30 g boter
50 g bloem
300 Ã 400 ml melk
150 g gemalen kaas (bv. Emmentaler)
Peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Snij 250 verse champignons in schijfjes.
Stoof 1 fijn gesneden (rode) ui, 1 teentje look en 1 fijngesneden prei even aan.
Voeg het gehakt toe en laat mee bruin bakken.
Voeg de champignons toe. Kruid met zout en peper en een half bouillonblokje.
Roerbak goed en laat 5 minuten stoven.
Maak intussen kaassaus zoals je het voor je gezin zou maken voor bv bij macaroni met hesp en kaas.
Nu maak je de lasagne door 1/5 van de saus in een ovenschaal te leggen, gevolgd door een laag lasagnevellen en dan 1/5 van het kaasmengsel. Herhaal dit proces tot je ovenschaal vol is en zorg dat je eindigt met een laag kaas.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en 25 minuten als je gedroogde lasagne gebruikt)
Smakelijk.
Tips:
Je moet niet perse nog extra boschampignons nemen. Kies gewoon diegene die je lekker vindt.
Mealprep
Je kan deze lasagne op voorhand maken. Afbakken op voorhand kan ook. Warm hem dan rustig terug op in de oven. En voeg eventueel stoom toe als je oven dat kan.
Maak je kaassaus ineens dubbel, en eet binnen de 2 dagen nog een ander gerecht met kaassaus: bv witloofrolletjes of macaroni. Dat scheelt je tijd.
Bereidingstijd:
Deze lekkere lasagne met spinazie en champignons zet je op 30 minuten in de oven. Als de lasagne weer in de oven staat, kan je de keuken al aan kant maken. Heerlijk toch.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
