top of page

Herfstlasagne met prei, spinazie, champignons en kaassaus

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 2 uur geleden
  • 2 minuten om te lezen

Een dampende ovenschaal vol comfort food, dat is deze herfstlasagne. De combinatie van spinazie, prei, champignons en een romige kaassaus geeft dit gerecht zijn typische herfstgevoel — warm, zacht en vol umami.

lasagne prei spinazie champignons gehakt kaassaus ovenschotel eenpansgerecht

Ingrediënten:

ree

Ingrediëntenlijst

  • 250 g verse champignons, en eventueel extra boschampignons, in schijfjes

  • 1 ui of sjalot, fijn gesneden

  • 1 teentje look, geperst

  • 1 prei, fijn gesneden

  • 300 g kip of gemengd gehakt 

  • 1/2 bouillonblokje

  • lasagnevellen (afhankelijk van je ovenschaal)

Voor de kaassaus

  • 30 g boter

  • 50 g bloem

  • 300 à 400 ml melk

  • 150 g gemalen kaas (bv. Emmentaler)

  • Peper, zout en nootmuskaat


Bereidingswijze:

  • Snij 250 verse champignons in schijfjes.

  • Stoof 1 fijn gesneden (rode) ui, 1 teentje look en 1 fijngesneden prei even aan.

  • Voeg het gehakt toe en laat mee bruin bakken.

  • Voeg de champignons toe. Kruid met zout en peper en een half bouillonblokje.

  • Roerbak goed en laat 5 minuten stoven.

  • Maak intussen kaassaus zoals je het voor je gezin zou maken voor bv bij macaroni met hesp en kaas.

  • Nu maak je de lasagne door 1/5 van de saus in een ovenschaal te leggen, gevolgd door een laag lasagnevellen en dan 1/5 van het kaasmengsel. Herhaal dit proces tot je ovenschaal vol is en zorg dat je eindigt met een laag kaas.

  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en 25 minuten als je gedroogde lasagne gebruikt)

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je moet niet perse nog extra boschampignons nemen. Kies gewoon diegene die je lekker vindt.


Mealprep

  • Je kan deze lasagne op voorhand maken. Afbakken op voorhand kan ook. Warm hem dan rustig terug op in de oven. En voeg eventueel stoom toe als je oven dat kan.

  • Maak je kaassaus ineens dubbel, en eet binnen de 2 dagen nog een ander gerecht met kaassaus: bv witloofrolletjes of macaroni. Dat scheelt je tijd.


Bereidingstijd:

Deze lekkere lasagne met spinazie en champignons zet je op 30 minuten in de oven. Als de lasagne weer in de oven staat, kan je de keuken al aan kant maken. Heerlijk toch.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page