Herfstlasagne met prei, spinazie, champignons en kaassaus
- Joke & Félien

- 25 okt
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 6 dagen geleden
Een dampende ovenschaal vol comfort food, dat is deze herfstlasagne. De combinatie van spinazie, prei, champignons en een romige kaassaus geeft dit gerecht zijn typische herfstgevoel — warm, zacht en vol umami.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst
250 g verse champignons, en eventueel extra boschampignons, in schijfjes
1 ui of sjalot, fijn gesneden
1 teentje look, geperst
1 prei, fijn gesneden (het donkerste groen gebruiken wij niet)
Minimum 300 g spinazie
300 g kipgehakt of gemengd gehakt
1/2 bouillonblokje
lasagnevellen (afhankelijk van je ovenschaal)
Voor de kaassaus
30 g boter
50 g bloem
300 à 400 ml melk
150 g gemalen kaas (bv. Emmentaler)
50 g Parmezaanse kaas
Theelepel mosterd
0,5 bouillonblokje
Peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze:
Snij 250 verse champignons in schijfjes.
Stoof 1 fijn gesneden (rode) ui, 1 teentje look en 1 fijngesneden prei even aan.
Voeg het gehakt toe en laat mee bruin bakken.
Voeg de champignons toe. Kruid met zout en peper en een half bouillonblokje.
Roerbak goed en laat 5 minuten stoven.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Maak intussen kaassaus zoals je het voor je gezin zou maken voor bv bij macaroni met hesp en kaas.
Meng de kaassaus onder de groenten.
Nu maak je de lasagne door 1/5 van de saus in een ovenschaal te leggen, gevolgd door een laag lasagnevellen en dan 1/5 van het kaasmengsel. Herhaal dit proces tot je ovenschaal vol is en zorg dat je eindigt met een laag gemalen kaas.
Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven en 25 minuten als je gedroogde lasagne gebruikt.
Smakelijk.
Tips:
Je moet niet perse nog extra boschampignons nemen. Kies gewoon datgene dat je lekker vindt.
Mealprep
Je kan deze lasagne op voorhand maken. Afbakken op voorhand kan ook. Warm de lasagne dan rustig terug op in de oven. En voeg eventueel stoom toe als je oven dat kan, want dat houdt de lasagne lekker sappig.
Maak je kaassaus ineens dubbel, en eet binnen de 2 dagen nog een ander gerecht met kaassaus: bv witloofrolletjes of macaroni. Dat scheelt je tijd.
Bereidingstijd:
Deze lekkere lasagne met spinazie en champignons zet je op 30 minuten in de oven. Als de lasagne weer in de oven staat, kan je de keuken al aan kant maken. Heerlijk toch.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Opmerkingen