top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Lasagne

Bijgewerkt op: 15 jun.

Hier is ie dan! Onze favoriete lasagne. We maken onze favoriete spaghettisaus en een romige kaassaus. En dan hebben we de ultieme truc voor het lekkerste resultaat. En daar hebben we altijd al mee kunnen scoren. Je leest er hieronder alles over.

Buon appetito.

Italiaanse lasagne met gehakt, tomatensaus en bechamelsaus, een klassiek comfort food gerecht

Ingrediënten

  • Zie bij de map 'sauzen' naar onze spaghettisaus en onze kaassaus.

  • Wij nemen de verhouding van een halve portie kaassaus op een hele portie spaghettisaus.

  • We gebruiken zowel de gedroogde lasagneblaadjes, als de verse. Het maakt niet uit welke je kiest, maar meng ze uiteraard niet in 1 schotel.

  • Wij koken de lasagneblaadjes nooit voor!


Bereidingswijze:

  • Onze truc is om de kaassaus onder de spaghettisaus te mengen. Lekker romig. Lekkerder. En handiger om te maken.

  • Dan is het een kwestie van lasagne “te metselen”. Je doet een laag van de saus onderaan in de schaal, daarover leg je een laag lasagnevellen, dan doe je weer een laag saus, enzoverder. Je eindigt altijd met een laag saus.

  • Als de schaal vol is, bestrooi je de saus met gemalen kaas.

  • Bak de lasagne 24 minuten in de oven op 180 °C.

  • Bak je lasagne 20 minuten in de hete lucht en de laatste 4 minuten kies je voor hete lucht met de grill erop.

  • Als je gedroogde lasagneblaadjes gebruikt, dan kan je best de lasagne in totaal 30 minuten bakken.

  • Wij eten de pasta nog graag al dente.

  • Laat de lasagne een paar minuten staan voor je hem aansnijdt. (Als je zo lang kan wachten.)

  • Smakelijk

Tips:

  • Wij starten altijd met een portie spaghettisaus die eerder gemaakt is. Dat kan tot 2 dagen voordien, of je haalt ze uit de diepvries.

  • Wij maken ook vaak de dag ervoor een gerecht met kaassaus, zodat we ook dan ineens de saus voor 2 dagen maken. Dat bespaart me tijd en afwas. De kaassaus bewaart zelfs 2 dagen in de koelkast.

  • Lasagne of lasagna; het maakt allemaal niet uit. Laat het smaken.

Mealpreppen

  • Je kan perfect de spaghettisaus en de kaassaus al op voorhand maken.

  • Je bewaart deze saus tot 2 dagen in de koelkast.

  • Wij vriezen die 2 sausen zelfs vaak al in. Dat kan apart maar dat kan ook al samen.

  • Nadien de saus rustig laten ontdooien, opwarmen en dan onder de pasta mengen.


Bereidingstijd:

Als je zoals ons start met spaghettisaus die reeds klaar is, staat de lasagne op 15 minuten in de oven.

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 





1.567 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page