top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Lasagne

Bijgewerkt op: 29 jun. 2022

Hier is ie dan! Onze favoriete lasagne. Deze maken we al jaren zo, volgens mama's truc. En het blijft altijd scoren. Dit is toch wel één van onze lievelingsgerechten.



Ingrediënten

  • Zie bij de map 'sauzen' naar onze spaghettisaus en onze kaassaus.

  • We gebruiken zowel de gedroogde lasagneblaadjes, als de verse. Wij koken niets voor!



Bereidingswijze:

  • Onze truc is om de kaassaus onder de spaghettisaus te mengen. Lekker romig. Lekkerder. En handiger om te maken.

  • Dan is het een kwestie van lasagne “te metselen”, gemalen kaas erover en 24 minuten in de oven op 180 °C. Eventueel 20 minuten in de hete lucht en de laatste 4 minuten hete lucht met de grill erop.

  • Laat de lasagne een paar minuten staan voor je hem aansnijdt. Als je zo lang kan wachten.

  • Smakelijk

Tips:

  • Wij starten altijd met een portie spaghettisaus die eerder gemaakt is. (de dag ervoor of uit de diepvries)

  • Wij maken ook vaak de dag ervoor iets met kaassaus, zodat ik ook dan ineens de saus voor 2 dagen kan maken. Dat bespaart me tijd en afwas. De kaassaus bewaart zelfs 2 dagen in de koelkast.


Bereidingstijd:

Als je zoals ons start met spaghettisaus die reeds klaar is, staat dit gerecht op 15 minuten in de oven.





403 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page