Onze favoriete Spaghettisaus
- Joke & Félien
- 7 apr
- 3 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 2 dagen geleden
Onze favoriete spaghettisaus – lekker bomvol gehakt en mét groenten; die is altijd een hit. We maken hem meteen driedubbel zodat er toch wel een portie de diepvriezer inkan, zodat we er snel lasagne mee kunnen maken.
Ja deze wil je proeven!

Ingrediënten:

Bereidingswijze: Met deze ingrediënten heb je saus voor 4 tot 5 personen.
Snij 2 uien en 2 teentjes look fijn.
Snij 1 wortel in hele fijne blokjes.
Snij 2 paprika’s, 1 courgette zonder de zaadlijst en 250g champignons in fijne stukjes.
Bak in een pan 500 g gemengd gehakt en voeg er een beetje van de ui en look aan toe. Kruid het gehakt met 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden.
Draai het gehakt om als het begint te sissen.
Breek het gehakt in stukken met een spatel of een pureestamper en bak het bruin.
Neem een grote stoofpot en doe daarin 3 eetlepels olijfolie.
Bak de ui 2 minuten aan.
Voeg de look toe.
Voeg de kruiden toe: zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder, , 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum, 1 eetlepel tijm en een 0,5 theelepel chilivlokken. Maar kies vooral de kruiden die jij zelf lekker vindt. Of zie tips.
Bak de kruiden 1 minuut met de ui mee en meng goed.
Voeg dan de wortel toe en bak die 4 minuten mee. Roer goed. Je mag een scheutje water (50ml) toevoegen zodat de bodem niet aanbakt.
Voeg de paprika, courgette en de champignons toe en bak 5 minuten mee op een zacht vuurtje. Je mag het deksel op de pot zetten.
Voeg het gebakken gehakt bij de groenten. Zet het deksel op de pot en zet het vuur op de zachtste stand.
Doe in de pan van het gehakt een blikje tomatenpuree en bak dit 1 minuut om de zure smaak eruit te halen. Klop met een klopper.
Voeg 1 blikje water toe, samen met een half runderbouillonblokje. Meng goed en laat dit nog 2 minuten bakken.
Voeg de tomatenpuree aan de groenten toe.
Voeg ook het pak tomatensaus toe.
Laat de saus nog 5 minuten op een heel zacht vuurtje pruttelen.
Voila, de saus is klaar.
Smakelijk
Serveertips:
Met pasta en kaas uiteraard! Deze spaghettisaus is heerlijk met gemalen kaas. Kies zelf wat je het lekkerst vindt; Emmentaler, Gruyere,...
Of kies voor Parmezaanse kaas.
Nog sneller?
Wij maken deze saus altijd meteen voor een aantal keer te kunnen eten. We doen dan de ingrediënten maal 3, en dan hebben we dus 12 tot 14 porties. Ik doe dan meestal nog een extra paprika
Als je dus enkel voor 1 keer maakt, kan je de groenten bij het gehakt voegen als je dat voor de eerste keer omgedraaid en wat los geduwd hebt. Als de groenten 5 minuten mee gestoof hebben, maak je een kuiltje in het geheel en dan doe je daar de tomatenpuree in. Dan kan je die zo in dat kuiltje 2 minuten laten mee bakken. Dan verkruimel je het bouillonblokje in wat water en dan voeg je dat zo toe. Tomatensaus erbij. Goed mengen en nog paar minuten laten stoven.
Tips:
Snij de groenten zo fijn of grof als wat je lekker vindt.
Wij houden van net nog knapperige groenten dus wij stoven de groenten niet plat. Langer stoven kan als jij de groenten liever zachter hebt.
De saus wordt nog lekkerder als je ze 1 dag laat staan. Ja als je er het geduld voor hebt.
Je kan nog Sriracha, tabbasco, worcestershire saus toevoegen naar believen als je liever pikantere saus eet.
Deze saus is ook de basis voor onze lasagne.
Mealprep
Wij maken dit recept steeds voor 3 keer. Dan doe je de ingrediënten uiteraard maal 3.
Je kan de bolognesesaus tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Je kan deze spaghettisaus perfect invriezen.
Bereidingstijd:
Deze spaghettisaus is op 40 minuten klaar.
Als je de spaghettisaus langer laat trekken, wordt hij nog lekkerder.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments