Ontdek onze heerlijke huisgemaakte spaghettisaus, boordevol verse groenten, lekker gebakken gehakt en aromatische kruiden. Proef de liefde die we in de saus hebben gestopt en laat je verwennen met deze onweerstaanbare spaghettisaus.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: Met deze ingrediënten heb je 3 porties voor 4 personen.
Snij 1 ui, 1 sjalot en 2 teentjes look fijn.
Snij 3 wortelen en 1 tak selder héél fijn.
Bak 1.5 kg gemengd gehakt er voeg er de ui, sjalot en look aan toe.
Draai het gehakt om als het begint te sissen.
Voeg dan de wortel en de selder toe.
Prak het gehakt en bak het bruin.
Voeg intussen de kruiden toe: zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel chilivlokken, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum, 1 eetlepel tijm en 1 blaadje laurier. Maar kies vooral de kruiden die jij zelf lekker vindt. Of zie tips.
Meng goed.
Voeg als het gehakt gebakken is, in een kuiltje tussen het gehakt een blikje tomatenpuree toe.
Laat de tomatenpuree 2 minuten in het kuiltje bakken. Meng dan alles goed.
Voeg 1 glas water toe, samen met een half runderbouillonblokje.
Voeg 5 fijn gesneden tomaten toe.
Laat de saus op een heel zacht vuurtje een half uur tot een uur pruttelen.
Je klassieke bolognesesaus is klaar.
Als je graag onze spaghettisaus maakt, dan volg je deze extra stappen.
Snij 1 ui, 1 sjalot en 1 teentje look fijn.
Snij 4 paprika's, 2 courgetten en een bakje van 500 g champignons fijn. Of grof. Net wat je lekker vindt.
Stoof de ui, de sjalot en de look 3 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg intussen alvast lekkere kruiden toe. Wij kiezen voor zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel chilivlokken, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum, 1 eetlepel tijm en 1 blaadje laurier. Maar kies vooral de kruiden die jij zelf lekker vindt. Of zie tips.
Voeg de paprika's, courgettes en champignons toe en meng.
wij houden van knapperige groenten dus wij stoven de groenten maar 5 minuten. Langer mag ook als jij ze liever zachter hebt.
Voeg het gebakken vlees toe.
Voeg nog 1 pak saus toe. Tip! Deze saus heet nu ´met mascarpone’.
Voeg 2 pakken saus toe als je van meer saus houdt.
Roer de saus goed.
Laat de saus liefst 1 dag staan als je er het geduld voor hebt.
Smakelijk
Serveertips:
Met kaas uiteraard! Deze spaghettisaus is heerlijk met gemalen kaas. Kies zelf wat je het lekkerst vindt; Emmentaler, Gruyere,...
Of kies voor Parmezaanse kaas.
Tips:
Je kan nog Sriracha, tabbasco, worcestershire saus toevoegen naar believen.
Je kan ook een glas rode wijn toevoegen.
Deze saus is ook de basis voor onze lasagne.
De saus heet nu ´met mascarpone’. De samenstelling lijkt en proeft hetzelfde.
Mealprep
Je kan de bolognesesaus tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Je kan deze spaghettisaus perfect invriezen.
Bereidingstijd:
Deze spaghettisaus is op 40 minuten klaar.
Als je de spaghettisaus langer laat trekken, wordt hij nog lekkerder.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments