top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Macaroni met ham en kaas en asperges

Bijgewerkt op: 15 dec. 2023

De klassieker is top. Maar deze met asperges en een eitje eronder, die evenaart toch wel. Hier krijgen wij zelfs papa mee aan de macaroni.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Kook 3 eieren hard. (8 minuten in kokend water)

  • Schil de asperges. (Hou de aspergeschillen bij voor soep)

  • Snij de asperges in stukken en kook ze 3 minuten in gezouten water. Haal ze er met een schuimspaan uit.

  • Kook de pasta beetgaar in het kookvocht van de asperges. Er mag ook een half bouillonblokje bij.

  • Smelt 1 grote el (30g) boter en voeg 2 el (45g) bloem toe tot een roux. Roer goed. Meng 350 ml melk bij de roux en kook tot een stevige saus. Voeg een theelepel mosterd toe. Doe er eventueel nog hoekje bouillon bij.

  • Voeg 100 g gemalen kaas, 50 g parmezaan en 200 g gesneden ham toe. Kruid met z+p+nootmuskaat.

  • Pel en snij de eieren.

  • Giet de pasta af en doe meteen terug in de pot. Zo hangt er nog een beetje kookvocht aan en dat is goed.

  • Meng de pasta met de saus, asperges, ham en eieren.

  • Smakelijk.

Serveertips:

Je kan er ook een gouden korstje aan geven. Bestrooi met gemalen kaas en zet 5 minuten onder de warme gril.


Tips:

  • Je kan de asperges ook samen met de pasta koken, voeg de asperges dan 3 minuten voor het einde toe.

  • Deze pasta is ook lekker met andere groenten: erwtjes, broccoli,...

  • Ook lekker zonder de ham, maar voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.


Bereidingstijd:

De asperges schillen vraagt het meeste werk.

Nadien is deze macaoni op 15 minuten klaar.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


517 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page