top of page

Mexicaanse ovenschotel met een gegratineerd kaaslaagje

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 24 apr
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 apr

Deze snelle Mexicaanse ovenschotel brengt kleur en comfort op tafel. Gehakt, Paprika, mais, rode bonen en tomaten zorgen voor een stevige basis. We mengen er gestoomde basmati rijst onder en werken het geheel af met een dikke laag cheddar. In de oven smelt de kaas tot een goudbruin korstje. Serveer de ovenschotel met guacamole en zure room voor een extra frisse toets.

Mexicaanse ovenschotel met gehakt, paprika, mais, rode bonen, tomaat en cheddar, chili con carne uit de oven


Ingrediënten


Ingrediëntenlijst voor 4 personen

  • 600 g gehakt

  • 2 fijn gesneden sjalotjes (of 1 fijn gesneden ui)

  • 1 teentje knoflook (geperst)

  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden (of:

    • 1 koffielepel paprikapoeder

    • 1 koffielepel komijn

    • 1 theelepel chilipeper of cayennepeper)

  • 1 gele paprika

  • 1 rode paprika

  • 4 trostomaten (in stukken)

  • 1 klein blikje mais

  • 1 klein blikje rode bonen

  • 1 pak gestoomde basmatirijst

  • Gemalen cheddarkaas (voor het bestrooien)

  • Guacamole (voor de garnering)

  • Zure room (voor de garnering)

  • Tomaten (voor de garnering)

  • Koriander (voor de garnering)


Bereidingswijze:

  • Neem een grote pan en plet er 600 g gehakt in.

  • Voeg 2 fijn gesneden sjalotjes of 1 fijn gesneden ui toe en pers er een teentje look bij.

  • Kruid het gehakt met 2 eetlepels Mexicaanse kruiden. Of gebruik 1 koffielepel paprikapoeder, 1 koffielepel komijn en 1 theelepel chilipeper of cayennepeper.

  • Bak het gehakt half gaar.

  • Snij intussen 1 gele en 1 rode paprika en bak die met het gehakt mee.

  • Voeg 4 lekkere trostomaten in stukken toe.

  • Voeg 1 klein blikje mais en 1 klein blikje rode bonen toe.

  • Meng alles goed en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe eens goed.

  • Voeg 1 pak gestoomde basmati rijst toe en laat 1 minuut mee bakken.

  • Doe alles in een grote ovenschaal.

  • Bestrooi met gemalen cheddarkaas.

  • Zet de ovenschaal 10 minuten onder de grill.

  • Vul intussen leuke potjes met guacamole, zure room, tomaten, koriander,...

  • Haal de schaal uit de oven als de kaas een mooi korstje heeft.

  • Eet de Mexicaanse rijstschotel met de garnituren die je lekker vindt.

  • Smakelijk

Tips:

  • Je kan ineens alles bakken in een pan die de oven in kan.

  • Het recept van de quacamole vind je hier.


Variatie

Varieer met verschillende soorten vulling zoals kip, gehakt,...


Veggie

Neem veggie gehakt of gebruik extra bonen voor een vegetarische versie.


Mealprep

  • Je kan de ovenschotel een dag van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

  • Bestrooi hem dan met kaas en bak hem dan af vlak voor het serveren


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 20 minuten in de oven.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page