top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Omelet met zalm en kruidenkaas

Bijgewerkt op: 31 mrt.

De combinatie van romige kruidenkaas en gerookte zalm zorgt voor een verrukkelijke smaakexplosie in deze omelet. Dit eenvoudige, maar toch verfijnde gerecht is ideaal voor een luxe ontbijt of brunch, en zal zeker indruk maken op vrienden en familie.


Ingrediënten


Bereidingswijze:

  • Snij 2 lenteuitjes fijn.

  • Snij 0.5 komkommer zonder de zaadlijsten in fijne blokjes.

  • Klop 4 eieren op met 1 fijn gesneden lenteuitje en enkele eetlepels geknipte bieslook. Kruid met zout en peper.

  • Meng 3 eetlepels kruidenkaas met 1 fijn lente-uitje, 2 eetlepels bieslook en de halve komkommer.

  • Meng 100 g gesneden stukjes gerookte zalm onder de kruidenkaas.

  • Knijp een beetje citroensap onder de kruidenkaas.

  • Bak het eimengsel in een grote pan tot 1 grote omelet. Als het ei bijna gestold is, kan je het omdraaien met een spatel of met behulp van een groot bord.

  • Laat het ei even afkoelen.

  • Besmeer het ei met het kruidenkaasmengsel.

  • Leg er een beetje rucola op.

  • Rol het ei voorzichtig op.

  • Serveer in plakken.

  • Smakelijk!



Veggie

  • Je kan uiteraard de zalm weglaten.

Tips:

  • Je kan de rucola weglaten.

  • Deze omelet is ook lekker bij een salade.

Bewaren / Invriezen

  • Je kan het mengsel al op voorhand klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren voor later die dag.

  • Het omeletje kan je ook al op voorhand bakken.


Bereidingstijd:

Deze omelet met zalm kan je op 5 minuten klaarmaken.

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 









956 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page