top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Orzosalade met rode poon en fijne groenten

Bijgewerkt op: 29 mei

Geniet van een smaakvolle maaltijd met heerlijke orzo met fijne groenten en een sappig stukje rode poon uit eigen Noordzee. Dat is een bordje bomvol smaak.


Ingrediënten


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Kook 200 g Griekse pasta beetgaar in water met zout, 1 bouillonblokje en een koffielepel currypoeder en kurkuma.

  • Snij 1 gele paprika, 1 rode paprika en 1 courgette in fijne blokjes.

  • Stoof 0.5 fijn gesneden sjalotje en een 0.5 fijn gesneden rood pepertje in 3 eetlepels olie gaar.

  • Voeg 2 eetlepels Provençaalse kruiden toe.

  • Voeg de groenten toe en roerbak ze maximum 2 minuten mee.

  • Doe de andere helft van het fijn gesneden sjalotje en fijn gesneden rode peper een kommetje.

  • Meng er 3 eetlepels witte wijnazijn en 2 eetlepels olijfolie bij.

  • Snij 250 g kerstomaten in 4 en voeg ze toe bij de sjalot en peper.

  • Meng goed en kruid met zout en peper.

  • Bak 500 g filets van rode poon in een warme pan met 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie.

  • Kruid de filets met zout en peper en een beetje currypoeder.

  • Draai ze na 2 minuten om en bak nog 1 minuutje door. Zie dat de vis nog mals en zacht is, dus zeker niet te lang bakken!

  • Giet de Griekse pasta af als hij nog al dente af.

  • Doe de pasta meteen met het vocht dat er nog aanhangt bij de groenten.

  • Meng er ook de tomaten en de vinaigrette onder en voeg eventueel nog extra olijfolie toe naar wens.

  • Serveer de rode poon filets op de orzo.

  • Smakelijk

Tips:

  • Wij eten de groenten altijd graag al dente. Als je dat liever anders doet, stoof de groenten dan 4 tot 5 minuten.

  • Je maakt dit orzoslaatje helemaal naar wens: Met pesto, minder of meer olie, minder of meer groenten,... het kan allemaal.

  • Je kan dit ook met stukjes gegrilde groenten maken, maar dan heb je extra tijd nodig.

  • Je kan anders visfilets gebruiken. Rode Poon is een heerlijke Noorzeevis, bomvol smaak, maar wel met enkele kleine graatjes.

  • Deze orzosalade is heel lekker bij een barbecue.


Bewaartips:

Deze orzosalade is nog lekkerder als je het enkele uren laat trekken.

De dag erna tot 2 dagen later kan het nog gegeten worden.


Bereidingstijd:

Je kan deze orzosalade op 12 minuten klaar hebben. Je doet alles terwijl de Griekse pasta kookt.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

299 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page