Deze hebben we al uitgetest bij een bbq met vrienden, en hij was helemaal goedgekeurd. Er zijn veel variaties mogelijk. Lekker met orzo, maar ook met pasta.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Kook 200 g Griekse pasta beetgaar in water met zout en bouillon.
Snij een halve gele en een halve rode paprika heel fijn.
Snij 3 tomaten heel fijn. De pitjes en het sap mogen erbij.
Giet de pasta af als hij nog al dente af. Spoel meteen met koud water. Laat goed uitlekken.
Meng de groenten onder de Griekse pasta.
Meng 50 à 100 g parmezaan onder de pasta.
Voeg 2 à 3 eetlepels pesto en 3 el lekkere olijfolie onder de pasta.
Kruid met goed wat peper en zout en 1 el basilicum.
We hadden geen verse basilicum in huis. Maar anders zeker toevoegen als je het hebt!
Meng goed.
Smakelijk
Tips:
Je maakt dit pastaslaatje helemaal naar wens.
Minder of meer pesto, minder of meer olie, minder of meer groenten, of extra komkommer, het kan allemaal.
Je kan dit ook met stukjes gegrilde groenten maken, maar dan heb je extra tijd nodig.
Je kan de kaas ook weg laten, maar dan moet je extra zout gebruiken.
Je kan het afwerken met gebakken pijnboompitjes.
Dit slaatje is heel lekker bij een barbecue.
Deze hoeveelheid is bij een BBQ als bijgerecht zeker voldoende voor 8 personen.
Als je het met 4 eet als maaltijd, is het voldoende.
Bewaartips:
Deze pastasalade is nog lekkerder als je het enkele uren laat trekken.
De dag erna tot 2 dagen later kan het nog gegeten worden. De tomaten kan je best dan pas toevoegen.
Bereidingstijd:
Je kan deze orzosalade op 12 minuten klaar hebben. Je doet alles terwijl de Griekse pasta kookt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments