Deze ovenschotel is een heerlijk geheel van smeuïge puree, lekker knapperige bloemkool, sappige stukjes zalm en een eitje. Dit lekkers zit onder een gegratineerd kaaslaagje, wat het natuurlijk helemaal perfect maakt.

Ingrediënten

Bereidingswijze: Voor 4 personen.
Kook 3 eieren in 8 minuten hard.
Maak een lekkere puree met melk, boter, een eitje, nootmuskaat en wat vers geknipte bieslook en / of peterselie.
Maak een lekkere kaassaus van 1 lepel boter, 2 eetlepels bloem en ongeveer 300 ml melk. Voeg 1 koffielepel mosterd toe, en een half tuinkruidenbouillonblokje. Voeg 100 g geraspte kaas toe. Meng goed. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Snij een sjalotje fijn en stoof dat in 1 eetlepel olie.
Voeg 400 g spinazie toe en roerbak tot de spinazie slinkt.
Doe de spinazie in een ovenschaal.
Snij de eitjes in 4 en leg deze bij de spinazie.
Snij 500 tot 600 g schelvishaasje in stukken en leg ze op de spinazie.
Overgiet met de lekkere kaassaus.
Verdeel de puree over de kaassaus
Bestrooi met gemalen kaas.
Zet nog 10 minuten in de oven op 180°C, hetelucht met de grillstand voor een mooi korstje.
Smakelijk
Tips:
Neem per persoon 2 aardappelen voor de puree. Neem een half eitje en een 150 g tot 200 g vis per persoon.
De spinazie kan je vervangen door andere groenten.
Wij doen nog graag een 40 g Parmezaanse kaas onder de kaassaus.
Wij koken de eitjes altijd samen met de aardappelen om afwas te sparen. Maar uiteraard kan je ze ook apart koken.
Deze ovenschotel met zalm en bloemkool is ook heerlijk.
Mealprep
Je kan de puree en de kaassaus al de dag op voorhand maken. Nadien is het gerecht zo klaar.
Bereidingstijd
Je kan deze ovenschotel met zalm op 30 minuten tijd in de oven zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commenti