top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Panzanella

Bijgewerkt op: 17 jul. 2022

Toscaanse salade, Oh dat « moet » je echt eens proeven.

Zo smakelijk als lunch op een zonnige dag. En perfect als aanvulling bij de bbq!



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Scheur het Italiaans brood of een halve ciabatta of focaccia in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel er olijfolie over. Roer er een koffielepel venkelzaad, een paar takjes oregano en / of rozemarijn en een snuifje zout en peper door. Grill ze 10 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Zet ze nadien even opzij tot gebruik.

  • Hak een eetlepel kappertjes, een half blikje ansjovis, een halve bos basilicum, de lekkere tomaten en 4 geroosterde paprika’s (uit een bokaaltje) in grove stukken. Pers er een teen knoflook over uit en meng goed.

  • Strooi als je gaat eten, de croûtons erover, snipper er nog wat gegrilde paprika’s en basilicum over, voeg eventueel nog een lepel wijnazijn toe, of peper en zout en meng goed. Werk af met parmezaan.

  • Smakelijk!


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 15 minuten klaar zetten om nog 1 uur in de oven te laten garen.


119 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page