Pasta met broccoli en gerookte spek
- Joke & Félien
- 19 sep
- 2 minuten om te lezen
Als je zin hebt in een snelle en heerlijke pasta, dan is deze iets voor jou!
Deze pasta met broccoli, spek en Parmezaanse kaas is lekker snel, super simpel, en toch boordevol smaak. Dit gaat gegarandeerd een favoriet worden!

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst voor 4 personen
400 g korte pasta
1 broccoli in kleine roosjes gesneden. De stam gebruiken we niet, die kan in een soep.
2 sjalotjes
1 teentje look
150 tot 300 g gerookt spek of pancetta in blokjes of reepjes
150 ml room
75 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Snij 2 sjalotjes fijn.
Pel 1 teentje look.
Kook 375 g pasta al dente in water met een bouillonblokje en zout.
Doe 3 eetlepels olie in een pan en bak het spek met de fijn gesneden sjalot en de geperste look glazig.
Voeg 1 broccoli in kleine roosjes toe en bak mee.
Kruid met een half blokje bouillon en zout en peper.
Giet de pasta af en bewaar 1 kopje kookvocht.
Voeg als het spek en de broccoli gaar zijn, 150 ml room toe en meng goed.
Voeg ook de pasta en 75 g gemalen Parmezaan toe en meng goed.
Voeg nog wat kookvocht toe.
Serveer met extra Parmezaan.
Smakelijk
Tips
Je kan ook andere korte pasta gebruiken.
Mealprep:
Je kan alles op voorhand bakken. De pasta zou ik op het moment zelf koken en toevoegen, zodat de smaken niet te hard op voorhand in de pasta trekken. Maar het kan wel.
Veggie:
Je kan het spek weg laten, maar voeg dan extra zout toe.
Bereidingstijd:
Deze lekkere pasta staat op 12 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
