Deze pasta met gehakt, spinazie, olijfolie en Parmezaan is zo'n gerecht dat je altijd wel uit je mouw kunt schudden. Lekker snel, super simpel, maar toch boordevol smaak. Dit gaat gegarandeerd een favoriet worden!

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Snij 1 ui fijn.
Pel 2 teentjes look
Kook per persoon 100 G pasta al dente in water met een bouillonblokje en zout.
Doe een goeie scheut olijfolie in de pan en bak de ui en 2 geperste teentjes look even kort aan.
Voeg 400g gehakt toe en bak het gaar.
Voeg 400g verse spinazie toe en laat kort slinken.
Kruid met 1 eetlepel Za'atar, zout en peper.
Giet de pasta af als hij nog al dente (beetgaar) is. Bewaar een half kopje kookvocht.
Voeg de pasta toe en meng goed.
Meng 100g gemalen parmezaan onder de pasta.
Voeg nog wat kookvocht toe.
Serveer met nog een scheut lekkere olijfolie.
Serveer met extra parmezaan.
Smakelijk
Tips
Deze soort pasta is hier de lekkerste combinatie bij.
Je kan diepvries spinazie gebruiken. Maar dan wordt het waterig. Terwijl hier juist de olie met de kaas een smeuïg geheel geeft.
Pasta met broccoli en gehakt is een lekker alternatief.
Mealprep:
Je kan het gehakt met de ui en look wel op voorhand bakken. De pasta kan je ook op voorhand koken en afkoelen. De rest zou ik bij het eten doen.
Veggie:
Veggiegehakt of veggie kan uiteraard ook.
Bereidingstijd:
Deze lekkere pasta staat op 15 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commentaires