top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met verse spinazie en gehakt

Bijgewerkt op: 1 nov. 2023

Deze pasta is er echt eentje om te proberen. Snel, heel lekker, en met de olie en parmezaan eronder krjjg je een lekker bordje pasta

Recept voor pasta met spinazie, gehakt en parmezaan

Ingrediënten

ingrediënten voor pasta met verse spinazie en gehakt en parmezaan

Bereidingswijze:

  • Snij 1 ui fijn.

  • Pel 2 teentjes look

  • Kook per persoon 100 G pasta al dente in water met bouillonblokje en zout.

  • Giet onmiddellijk af en bewaar 1 glas kookvocht spoel met koud water.

  • Doe een goeie scheut olijfolie in de pan en bak de ui en 2 geperste teentjes look even kort aan.

  • Voeg 400g gehakt toe en bak het gaar.

  • Voeg 400g verse spinazie toe en laat kort slinken.

  • Kruid met 1 eetlepel Za'atar, zout en peper.

  • Voeg de pasta toe en meng goed.

  • Meng 100g gemalen parmezaan onder de pasta.

  • Voeg nog wat kookvocht toe.

  • Serveer met nog een scheut lekkere olijfolie.

  • Serveer met extra parmezaan.

  • Smakelijk

Tips

  • Deze pasta is hier de lekkerste combinatie bij.

  • Je kan diepvries spinazie gebruiken. Maar dan wordt het waterig. Terwijl hier juist de olie met de kaas een smeuïg geheel geeft.


Mealprep:

  • Je kan het gehakt met de ui en look wel op voorhand bakken. De pasta kan je ook op voorhand koken en afkoelen. De rest zou ik bij het eten doen.


Veggie:

  • Veggiegehakt of veggie kan uiteraard ook.


Bereidingstijd:

Deze lekkere pasta staat op 15 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


2.948 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page