Pasta met tomatensaus, geitenkaas en spek
- Joke & Félien
- 14 mei
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 2 dagen geleden
Zin in comfort food met karakter? Deze pasta met romige tomatensaus, gerookt spek, pijnboompitten en geitenkaas is gemakkelijk én verrassend. De zachte geitenkaas geeft een smaakboost aan het geheel.
De saus is dan ook nog eens snel klaar dus dit is weer een ideaal gerechtje.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst
1 rode paprika
2 sjalotten
1 teentje look
2 el olijfolie
70 g tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 kippenbouillonblokje
1 el zoet of mild paprikapoeder
½ tl chilipeper (optioneel, voor pit)
50 ml room
150 g gerookt spek
3 el pijnboompitten
400 g pasta (bijv. penne, fusilli, …)
100 tot 200 g verse spinazie
80–100 g zachte geitenkaas (in schijfjes)
Bereidingswijze: voor 4 personen
Snij 1 rode paprika in stukken.
Stoof 2 fijn gesneden sjalotjes met 1 geperst teentje look en 2 minuten samen in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de gesneden stukken paprika toe en stoof ze 2 minuten mee.
Voeg 70 g tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten al roerend mee bakken.
Voeg 1 blik gepelde tomaten toe.
Vul het leeg blik nog eens met water en voeg ook dat toe.
Kruid met peper, zout, een half bouillonblokje en 1 eetlepel mild of zoet paprikapoeder en een 0.5 theelepel chilipeper als je het wat pittiger wenst.
Zet het deksel even op de pot. Laat de groenten 10 minuten zachtjes pruttelen.
Knip intussen 150g gerookt spek in reepjes en bak het spek in een droge pan.
Rooster ook 3 eetlepels pijnboompitten in een droge pan.
Kook intussen ook 400 g pasta beetgaar in gezouten water met een bouillonblokje.
Mix de saus en voeg 50 ml room toe.
Giet de pasta af en meng hem meteen, samen met de helft van het spek bij de tomatensaus.
Meng er ook nog verse spinazie onder.
Warm eventueel alles nog even op terwijl je de spinazie onder de pasta en de saus roert.
Doe de pasta in een mooie schaal.
Bestrooi met de rest van het spek en met pijnboompitten.
Beleg de pasta met schijfjes zachte geitenkaas.
Smakelijk
Tips:
Je kan de geitenkaas ook onder de saus mengen.
Of je mengt de helft onder de saus, en de helft serveer je bij de pasta.
Mealpreppen
Deze saus kan je perfect op voorhand maken.
Je bewaart deze saus tot 2 dagen in de koelkast.
Je kan de saus ook perfect invriezen. Nadien de saus rustig laten ontdooien, opwarmen en dan onder de pasta mengen.
Bereidingstijd:
Deze pasta met geitenkaas is op 20 minuten klaar.
De saus wordt nog lekkerder als je de smaken kan laten intrekken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments