top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pastasalade met tortellini

Elke hap van deze pastasalade geeft een explosie van smaken. Al dat Italiaans lekkers in 1 salade, daar kan je mee scoren op een zomerse avond of bij een barbeque. DAt hij ook nog eens super snel op tafel staat, is mooi meegenomen. Dat is dan dubbel genieten.

pastasalade pasta met tomaten Parmezaan basilicum

Ingrediënten:


Bereidingswijze: voor 4 personen

  • Kook 500 g tortellini (met parmaham) beetgaar in water met een half bouillonblokje en zout. Zie tip

  • Snij 400 g (gekleurde) kerstomaten in 2.

  • Grill 3 eetlepels pijnboompitten kort in een droge pan.

  • Giet de pasta af en doe meteen in een mooie schaal.

  • Voeg de tomaatjes toe.

  • Verscheur er een grote hand rucola bij.

  • Voeg de pijnboompitten toe.

  • Meng er 1 tot 2 kuipjes verse pesto bij.

  • Kruid met zout en peper.

  • Bestrooi met Parmezaanschilfers.

  • Smakelijk.


Serveertips:

  • Serveer deze pasta eventueel met extra mozzarella, pijnboompitten, extra tomaatjes, Parmezaan, parmaham,...

  • Ook lekker met extra (vers) basilicum.

  • De pasta is ook lekker met zongedroogde tomaatjes en zijn olie. Dan krijg je deze pasta.


Tips:

  • Deze pasta is zowel lauw als koud lekker.

  • Deze pastasalade is ook de dag erna nog lekker.

  • Wij koken de pasta altijd een minuut minder lang dan op de verpakking staat.

  • Het is ook lekker om nog wat extra gemalen Parmezaan onder de pasta te roeren als hij nog warm is.


Bereidingstijd:

Deze pastasalade is op 10 minuten klaar.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



735 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Nachoschotel

bottom of page