top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Rolcake met jam

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023

Deze rolcake is een klassieker, die ook nog eens snel klaar is. Hij moet niet lang in de oven, dus je kan deze rolcake snel maken. En nadien is iedereen fan, daar zijn we zeker van.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:


  • Klop 75 bloemsuiker of fijne suiker op met 3 eieren.

  • Voeg een snuifje zout toe.

  • Klop tot je een luchtige bleke mooie massa hebt.

  • Zeef 75 g zelfrijzende bloem boven het eimengsel.

  • Klop nog even tot de bloem goed gemengd is met de eieren.

  • Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 200°C.

  • Leg een bakpapier op de bakplaat.

  • Schep het deeg op het bakpapier.

  • Draai nu de bakplaat tot het beslag zich verspreid heeft over de hele bakplaat.

  • Hou met een vinger het bakpapier mee vast zodat je deeg niet van de bakplaat schuift.

  • Schuif de bakplaat in de oven.

  • Bak de biscuit 7 minuten op 200°C.

  • Leg intussen een propere keukenhanddoek op de tafel.

  • Haal de biscuit als hij lichtbruin gebakken is, uit de oven en leg hem ondersteboven op de keukenhanddoek.

  • Rol hem met papier op in de keukenhanddoek tot een rol.

  • Laat hem even zo liggen.

  • Rol voorzichtig terug af en verwijder het bakpapier.

  • Besmeer de biscuit met een halve pot aardbeienspread.

  • Rol de biscuit terug op.

  • Bestuif met bloemsuiker.

  • Smakelijk.

Tips

  • De baktijd is afhankelijk van je oven, dus check even of de biscuit zeker gaar is.



Afwisseling

Je kan ook slagroom tussen de biscuit doen, en afwerken met amandelschilfers.



Mealprep

  • Je kan deze rolbiscuit al op voorhand maken en afwerken.


Bereidingstijd:

Je kan deze rolbiscuit op 5 minuten in de oven steken. Het afwerken duurt ook slechts 5 minuten.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



308 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Brookies

Comments


bottom of page