top of page

Snelle Kip Madras

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 15 okt 2022
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 12 nov 2023

Dit is 1 van onze 'noodgerechten' als het snel moet gaan. We koken ook dan liefst vers, en je doet er zoveel extra verse groenten bij dan je wilt. De avond voordien of 's ochtends al maken, en het wordt nog lekkerder.



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Snij de bloemkool in roosjes, de paprika in stukjes en de ui en rode peper fijn.

  • Neem een grote pan of wok en smelt 1 el boter en 1 el olie.

  • Bak de kip goudbruin aan. Ze moet nog niet gaar zijn.

  • Doe de kip even op een bord.

  • Doe een extra el olie in de pan.

  • Bak de rode ui en het rood pepertje aan.

  • Voeg de paprika en bloemkoolroosjes toe.

  • Bak 2 minuten.

  • Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten mee.

  • Voeg de kokosmelk toe en warm alles goed op.

  • Voeg de kip toe en laat 3 minuten mee doorkoken.

  • Serveer met rijst.

  • Verfris naar wens met een scheutje limoensap.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Dit is ook lekker met naanbrood of bami.


Mealprep

Dit gerecht staat zo snel op tafel, dat het niet perse op voorhand moet gebakken worden. Al kan het wel. Maak het dan tot de stap dat je de kip moet toevoegen. Laat het afkoelen, en bewaar tot 1 dag in de koelkast in een bakje met een deksel.


Bereidingstijd:

Dit is echt een snel comfy gerechtje dat op 10 minuten op tafel staat.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!



Bình luận


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page