Dit is echt zooooo lekker! Als je koriander lust ☺️. En anders vervang je die door platte peterselie. Dit is een heerlijk fris zomers gerechtje. Echt verrassend lekker.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Leg de steak sowieso eerst een half uur uit de koelkast, zodat die niet koud de pan ingaat.
Bak de biefstuk in een pan met boter bleu. (Of naar smaak) Kruid met peper en zout.
Bak hem langs 2 kanten en laat hem nadien nog 2 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Meng 1 eetlepel sambal oelek (of een vers rood pepertje naar smaak) met 5 eetlepels olijfolie, 1 geperste limoen, veel peper en zout, een gesneden rode paprika, een halve bussel korianderblaadjes en een bakje granaatappelpitjes.
Meng af en toe onder elkaar.
Doe de gemengde sla, (welke je lekker vindt), op een schaal of bord en meng er alvast 1 eetlepel olijfolie onder.
Leg er de helft van de paprikadressing op.
Snij de biefstuk in dunne plakjes en leg op de salade.
Lepel er de rest van de paprikadressing over.
Heerlijk zoet en pittig en gezond.
Smakelijk!
Tips:
Wij eten dit alle Pascale Naessens zo. Het kan ook met brood of een gebakken patatje uiteraard.
Bereidingstijd:
Dit gerecht staat op 15 minuten op tafel. Een grotere uitdaging is het als je een verse granaatappel koopt.
Comments