top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Steak met granaatappelpit

Bijgewerkt op: 30 jun. 2022

Dit is echt zooooo lekker! Als je koriander lust ☺️. En anders vervang je die door platte peterselie. Dit is een heerlijk fris zomers gerechtje. Echt verrassend lekker.



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Leg de steak sowieso eerst een half uur uit de koelkast, zodat die niet koud de pan ingaat.

  • Bak de biefstuk in een pan met boter bleu. (Of naar smaak) Kruid met peper en zout.

  • Bak hem langs 2 kanten en laat hem nadien nog 2 minuten onder aluminiumfolie rusten.

  • Meng 1 eetlepel sambal oelek (of een vers rood pepertje naar smaak) met 5 eetlepels olijfolie, 1 geperste limoen, veel peper en zout, een gesneden rode paprika, een halve bussel korianderblaadjes en een bakje granaatappelpitjes.

  • Meng af en toe onder elkaar.

  • Doe de gemengde sla, (welke je lekker vindt), op een schaal of bord en meng er alvast 1 eetlepel olijfolie onder.

  • Leg er de helft van de paprikadressing op.

  • Snij de biefstuk in dunne plakjes en leg op de salade.

  • Lepel er de rest van de paprikadressing over.

  • Heerlijk zoet en pittig en gezond.

  • Smakelijk!

Tips:

  • Wij eten dit alle Pascale Naessens zo. Het kan ook met brood of een gebakken patatje uiteraard.


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 15 minuten op tafel. Een grotere uitdaging is het als je een verse granaatappel koopt.





30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page