top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Visburgers met mango en yoghurtdressing

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Een heerlijk fris gerechtje is dit. Je zet zo eens op een andere manier vis op tafel. En het leuke is dat je het op voorhand kan maken, en nadien gezellig aan tafel de wraps zelf kan laten vullen. Genieten!

Recept voor visburgers met mango en yoghurtdressing

Ingrediënten

Ingrediënten voor visburgers met mango en yoghurtdressing

Bereidingswijze:

  • Doe 500g witte visfilets zonder vel en graten in een foodprocessor.

  • Voeg 1 ei, 1 teentje look al in fijne stukjes gesneden, 1 handje geknipte koriander of peterselie als je dat lekkerder vindt, de rasp van 3/4de limoen, 1 kl komijn, 1 kl paprikapoeder, 1 volle kl zout en 0.5 kl peper toe. Mix dit kort tot alles goed gemengd is. Als je ze smaakvoller wil, kan je nog extra Chilipeper toevoegen of kruiden naar wens.

  • Maak er kleine platte visburgertjes van. 1 cm dikte is prima. Zet ze nog even koud tot gebruik.

  • Schil de mango en snij de mango in repen.

  • Schil de rode ui in ringen. Of zie tip!

  • Doe de rode ui met 1 kl chillipeper over de mango. Je kan ook een in ringen gesneden rood pepertje toevoegen.

  • Snij de komkommer in dunne repen.

  • Was een krop (Romeinse) sla.

  • Meng 150 ml Griekse yoghurt met de rasp van het laatste stuk limoen.

  • Voeg 1 handje geknipte koriander of peterselie, 0.5 tl zout en peper en 0.5 tl komijnpoeder toe. Meng.

  • Snij de limoen in partjes.

  • Doe 2 el olijfolie in een antikleefpan en bak de visburgertjes. Draai ze om en bak ook de andere kant mooi bruin en gaar. Kruid ze nog met zout en peper.

  • Sprenkel er een lekkere olijfolie op.

  • Serveer op wraps die je even in een pan kan opwarmen.

  • Serveer met de mango, de sla en komkommer, het sausje, de rode ui en de koriander of peterselie.

  • Je kan nog limoen over het gerecht knijpen.

  • Smakelijk


Met de Thermomix:

  • Mix de vis met de ingredienten 2 keer 8 seconden op stand 6.

  • Tussendoor even de vis naar beneden spatelen.


Tips:

  • Je kan de sla en komkommer eerst nog aanmaken met olijfolie en peper en zout.

  • Dit is super lekker met de gepekelde rode ui. Zie een eerder receptje.

  • Zo een wrap eet wel eens lastiger, dus je kan dit evengoed met mes en vork eten.


Mealpreppen:

Je kan alles tot een dag op voorhand klaarzetten. De visburgers bak je wel best voor het eten.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 30 minuten op tafel zetten.


457 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page