Toast met surimisalade
- Joke & Félien
- 17 sep
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 8 okt
Zin in een snelle, romige salade boordevol smaak? Deze surimisalade met ei is een echte klassieker, maar met een frisse twist door de toevoeging van yoghurt. Zo wordt de salade smeuïg zonder te zwaar te worden.
Hij is heerlijk op een knapperig broodje, als topping voor toastjes of in een wrap voor een snelle lunch. Ook ideaal om vooraf te maken en mee te nemen naar een picknick of werk.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst:
4 eieren
Surimi
(Stok) brood
Bieslook
Peterselie
2 eetlepels (Griekse) yoghurt
2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze:
Kook 4 eieren in 8 minuten hard. Koel af.
Meng 2 eetlepels (Griekse) yoghurt met 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel bieslook. Kruid met zout en peper.
Plet de eieren en voeg ze toe.
Snij de surimi in stukjes en voeg de surimi toe aan de eitjes.
Meng goed.
Snij lekker (stok) brood in sneetjes.
Grill ze in de oven of in de pan goudbruin.
Besmeer de toasts royaal met de surimisalade.
Smakelijk
Tips:
Door de yoghurt wordt de salade net wat frisser en lichter dan de klassieke versie met alleen mayonaise.
Je kan de toasts na het beleggen afwerken naar smaak met bv stukjes tomaat en rucola, komkommer en radijs, of stukjes appel,...
Lekker bij:
Deze surimisalade is lekker op brood, crackers, toastjes, in wraps of als onderdeel van een saladebuffet.
Mealprep
Bewaar de salade luchtdicht in de koelkast. Zo blijft ze 2 tot 3 dagen vers.
Bereidingstijd:
Je kan deze surimisalade op 15 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
