Probeer deze heerlijke gepofte tomaatjes uit de oven met romige burrata op een knapperige toast. De combinatie van zoete tomaatjes en romige kaas is onweerstaanbaar. Zet alles in een mooie pan op tafel, en genieten maar.

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Doe 500 g kleine (gekleurde) tomaatjes in een ovenschaal.
Leg er 2 teentjes look bij.
Giet er een flinke scheut lekkere olijfolie over.
Kruid met zout en peper.
Kruid ook met 1 theelepel tijm of Italiaanse of Provençaalse kruiden.
Zet de ovenschaal met de tomaatjes 1 uur in de oven op 130°C.
Haal de schaal uit de oven.
Leg in het midden van de tomaatjes een grote bol burrata.
Serveer met sneetjes brood of toast.
Geniet.
Tips
Je kan nog en beetje chilipeper of cayennepeper over de tomaatjes strooien voor ze de oven in gaan.
Je maakt krokante toast door de sneetjes even onder de grill te leggen of door ze in de pan te bakken in wat olijfolie.
Variatie
Je kan ook basilicum toevoegen.
Deze tomaatjes zijn ook heel lekker bij pasta.
Bewaren
Deze tomaatjes zijn het lekkerst als ze nog warm of lauw zijn.
Je kan een restje tomaatjes gerust tot 2 dagen later eten. Bewaar ze afgesloten in de koelkast.
Bereidingstijd:
Deze tomaatjes uit de oven zijn zo gemaakt. Maar ze hebben wel 1 uur in de oven nodig.
Maar het is zo lekker, dat je het toch zeker eens moet gemaakt hebben. Je kan ze bv maken als je een ander ovengerecht maakt. Zo kan alles samen in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments