Traybake met herfstgroenten en geurige rijst
- Joke & Félien
- 6 nov
- 2 minuten om te lezen
Deze traybake met pompoen, pastinaak en spruitjes brengt de smaken van de herfst samen op één bakplaat. De groenten roosteren in de oven tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn, terwijl de vegan kipstukjes zorgen voor een hartige toets. Serveer dit geheel met geurige Pilau-rijst voor een warme, voedzame maaltijd boordevol kleur en comfort.
Dit gerecht is ook ideaal voor drukke avonden, want je hebt er weinig werk mee, en toch veel smaak. En nog het beste; er is maar één bakplaat om af te wassen.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst:
1 rode ui
1 kleine flespompoen
1 grote of 2 kleine pastinaak
grote hand spruitjes
lekkere olijfolie
1 eetlepel salie (gedroogd of vers)
2 eetlepels citroensap
kneepje honing
2 teentjes look
Verse Italiaanse kruiden naar wens: oregano, rozemarijn, salie, tijm, peterselie, dragon,...
gestoomde Pilau rijst van Tilda
Bereidingswijze:
Neem een ovenschaal en doe er alvast een goeie scheut olijfolie op met zout, peper en kruiden die bij herfstgroenten passen.
Snijd de rode ui in partjes.
Schil de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen in stukken van ongeveer 1 cm dik. Leg de stukken pompoen op de ovenschaal.
Schil en snij de pastinaak in schijfjes van een halve cm dik.
Maak de spruitjes schoon, snij ze in 2 en verwijder de harde kern met een scherp mesje.
Meng de groenten met de olie en de kruiden en spreid alles goed uit over de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in totaal 30 minuten in de oven op 200°C.
Maak intussen de dressing met 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 koffielepel honing, zout, peper en nog fijngesneden kruiden.
Schep na 15 minuten (dus halfweg) de groenten nog eens om zodat ze weer goed met de olie en het sap gemengd zijn.
Na weer 10 minuten kan je de vegetarische 'kipstukjes' mee op de ovenplaat verdelen.
Die laat je nog eens 5 minuten meebakken, en dan is je 'traybake' klaar.
Intussen warm je de rijst op zoals aangegeven op de verpakking.
Je mengt de rijst het beste mee onder de groenten op de ovenplaat, zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Serveer met enkele lepels van de dressing en zet het potje mee op tafel.
Smakelijk.
Tips:
Maak deze traybake met de groenten en kruiden die je lekker vindt. Enkel pompoen, of met extra (gekleurde) wortelen, raapjes, knolselder, champignons,...? Het kan allemaal.
En de dag erna is dit ook super lekker als lunch.
Mealprep
Je kan de groenten al voorgaren in de oven. Dan moet je ze nadien enkel nog opwarmen en de rijst er aan toevoegen.
Bereidingstijd:
Dit eenpansgerecht staat op 15 minuten in de oven. Terwijl heb je je handen vrij en je werkt nadien dit ovengerecht op 5 minuten af.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
