Zalm met fijne groentjes in een romige currysaus.
- Joke & Félien
- 6 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Deze zalm in romige currysaus is heerlijk en zit boordevol smaak. Zin in een smaakvol visgerecht? Deze zalm met courgette, paprika en wortel in een romige currysaus is snel klaar, gezond. Je kan pasta of puree bij serveren.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst
1 teentje look (fijngehakt of geperst)
2 sjalotten (zeer fijn gesneden)
1 wortel (in zeer fijne blokjes)
2 paprika’s (in fijne blokjes)
1 courgette (in fijne blokjes)
2 eetlepels zeer fijn gesneden peterselie
3 eetlepels currypoeder (2 eetlepels eerst, 1 later bij de room)
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel ‘Garlic peper’ (optioneel, of lookpoeder)
Ongeveer 6 eetlepels tomatenketchup (3 goede knepen)
250 ml room
Bereidingswijze: voor 4 personen:
Snij 1 teentje look zeer fijn of pers het uit.
Snij 2 sjalotten zeer fijn.
Snij 1 wortel in zeer fijne blokjes en 2 paprika’s en de courgette in fijne blokjes.
Neem een stoofpot en stoof de sjalot en de look 3 minuten in 2 eetlepels olijfolie aan.
Voeg de wortelblokjes toe en bak deze 3 minuten op een middelgroot vuur.
Voeg de paprika en courgetteblokjes toe en bak deze groenten 4 minuten.
Voeg intussen 2 eetlepels currypoeder, 1 koffielepel paprikapoeder en zout en peper toe.
Maak een kuiltje in de groenten en doe er 3 goede knepen tomatenketchup in. (Ongeveer 6 volle eetlepels.)
Bak de tomatenketchup 1 minuut mee.
Voeg nog 250 ml room toe met 1 volle eetlepel currypoeder en 2 eetlepels zeer fijn gesneden peterselie. Meng alles goed en zet het vuur even uit.
Bak de zalm rosé in een pan of in de oven. Zie dat de zalm niet te gaar wordt!
Kruid de zalm met zout en peper. Wij gebruiken ook een koffielepel ‘Garlic peper’.
Warm de groentensaus eerst terug op en doe zalm er dan terug bij en laat alles even gaar / warm worden.
Kruid eventueel nog bij met peper en zout en voeg toe wat je mist. Het is echt naar smaak.
Serveer met (verse) pasta of met puree.
Smakelijk
Tips:
Je kan uiteraard een extra uitje of andere groenten meepakken, chilipeper, of wat je kiest.
Je kan dit recept ook maken met diepvrieszalm; laat de diepvrieszalm volledig ontdooien en dep hem droog voor je hem bakt, zodat hij niet te waterig wordt in de saus.
Dit is een gezond gerecht. Het zit boordevol groenten en gezonde vetten uit de zalm. Je kan kiezen voor lichte room of volkoren pasta voor een extra gezonde twist.
Variatie
Deze scampi met groenten in een romige currysaus scoort ook super goed op de blog.
Mealprep:
Als je dit gerecht later wil eten, dan maak je de saus en de zalm maar je bewaart ze apart in de koelkast.
Nadien warm je eerst de saus met de groenten terug op en doet er dan pas de zalm bij. Zo moet de zalm niet te lang terug opwarmen, want we willen dat die lekker sappig blijft.
Bereidingstijd:
Je kan deze overheerlijke Groentencurry met zalm op 25 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!