Zalmbonbon met een frisse vulling
- Joke & Félien
- 5 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Deze zalmbonbons zijn kleine smaakbommetjes. De zachte gerookte zalm vormt een mooi laagje rond een frisse vulling van appel, witte kool, radijs, lente-ui en een vleugje selder. De yoghurt en citroenmayo brengen alles samen tot een luchtige, romige salade met crunch.
Dit is zo’n gerecht dat er prachtig uitziet en toch heel eenvoudig is. Je serveert het als hapje of voorgerecht op een feesttafel of als lichte lunch. De combinatie van frisse groenten en de fijne smaak van gerookte zalm werkt altijd.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst voor 14 bonbons
2 pakken gerookte zalmplakjes (elk 150g)
1 lente-ui
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels citroenmayonaise
1 zoete appel (Jonagold of Pink lady) in fijne blokjes van 3 mm
6 tot 8 radijzen in fijne blokjes van 2 mm.
1 stengel selder van 10 cm in zeer fijne blokjes van 1 mm
1 kleine witte kool of voorgesneden witte kool
bieslook fijn gesneden.
Bereidingswijze:
Snij een lente-uitje in fijne ringen.
Maak een sausje met  2 eetlepels (Griekse) yoghurt, 2 eetlepel citroenmayonaise, vers geknipt bieslook en 1 fijn gesneden lente-ui.
Voeg de fijn gesneden appel, radijzen, selder en witte kool toe.
Meng alles goed. Proef en voeg toe wat je nog lekkerder vindt: wat pit van de mayonaise of wat frisheid van een limoen, of peper en zout. Opgelet: de gerookte zalm is ook zout.
Neem een klein rond kommetje of glaasje en leg daarin een stukje plastic folie.
Leg daarop een plakje gerookte zalm.
Doe 1 eetlepel vulling op elk plakje gerookte zalm.
Vouw de zalm dich over de vulling.
En maak dan met behulp van het plastic folietje een zalmbonbon. Je knijpt rondom de zalm en pakt het strak in door de plastic dicht te draaien.
Herhaal tot je zalm op is.
Leg de zalmbonbons even afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Serveer de zalmbonbons als hapje of op een bordje met wat sla of rucola. Werk eventueel af met kiemgroenten.
Geniet.
Tips:
Heb je nog vulling over? Dat is ook de dag erop nog lekker bij je brood. Serveer er dan eventueel nog een lapje zalm bij..
Je kan ook kewpie mayonaise nemen.
Mealprep
Je kan deze zalmbonbons zelfs de dag op voorhand maken. Laat ze dan in plastic folie tot je ze gaat gebruiken.
De groentenvulling is zelfs tot 2 dagen nog lekker.
Bereidingstijd:
Deze bonbon met zalm maak je op 25 minuten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
