Een lekkere appelflap is sowieso heerlijk. En deze tiwst is dubbel genieten. Probeer zeker deze verrukkelijke appelflappen gevuld met speculaaspasta en frisse stukjes appel. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Bovendien zijn ze nog eens gemakkelijk te maken ook.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Schil 2 Jonagold appels en snij ze in blokjes.
Doe de appels in een stoofpot.
Strooi er 1 tot 2 eetlepels kaneelsuiker bij en meng goed.
Stoof de appels 2 minuten.
Rol intussen het bladerdeeg uit.
Verdeel het bladerdeeg in 6 stukken.
Besmeer het bladerdeeg met een laag speculaaspasta.
Leg 6 hoopjes appel op elke helft van een stukje bladerdeeg.
Verkruimel er stukjes speculaas bij.
Vouw elk stukje bladerdeeg voorzichtig dicht.
Knijp het bladerdeeg een beetje dicht en leg de appelflappen uit elkaar zodat ze zeker niet aan elkaar vast bakken.
Kluts 1 ei en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
Maak met een scherp mes wat inkervingen op de bovenkant van het bladerdeeg.
Bestrooi de appelflappen eventueel nog met een beetje kaneelsuiker.
Bak de appelflappen 25 minuten op 185°C.
Smakelijk.
Tips:
Neem knapperige appels.
Je kan ook een kneepje citroensap toevoegen.
Kaneelsuiker is echt de moeite! Neem anders vanillesuiker en kaneel.
Besmeer het bladerdeeg niet op een rooster maar liever op tafel of op een bakplaat, dat gaat echt handiger!
Mealprep
Je kan de appelflappen op voorhand bakken en nog even terug opwarmen in de oven als je van warme exemplaren houdt.
Ze zijn de dag erop ook nog lekker.
Bereidingstijd:
Deze appelflappen zitten op 10 minuten in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments