Weer een heerlijk gerechtje met appels. Ja valt het op dat we daar dol op zijn?
Deze gaan al lang mee. Mijn beste vriendinnetje Els en ik waren al verslaafd aan appelpannenkoeken van toen wij tieners waren. Héérlijk die smaak van gebakken appeltjes. Deze smaken ook naar appelbeignets, maar zijn een pak gezonder.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Meng 200 ml melk met 1 eetlepel kaneelsuiker, 1 ei, 200 g zelfrijzende bloem en een snuifje zout tot een beslag.
Wij doen ook graag een kneepje citroen door het beslag.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Dit gaat best met een appelboor.
Snij de appel in dunne schijfjes.
Leg de appels in het beslag. Dat gaat best in een lage schaal.
Verhit boter in een pannenkoekenplan. Haal de appelschijfjes 1 voor 1 uit het beslag en leg de pan vol.
Bak de pannenkoeken bruin, en draai ze voorzichtig om met een spatel. Bak dan ook de andere kant.
Leg ze even opzij een bord.
Herhaal met bakken tot het deeg op is.
Ze zijn super lekker met poedersuiker.
Genieten!
Tips:
Stel dat ze niet op zijn ;-), dan kan je ze nadien nog koud op eten. Ja dan zijn ze ook lekker.
Ze zijn ook heel lekker zonder de extra citroen.
En als je geen kaneelsuiker vindt, dan doe je vanillesuiker met een tl kaneelpoeder.
Bereidingstijd:
Je kan deze appelpannenkoeken op 10 minuten op tafel zetten.
Gisteren voor de eerste keer de appelpannenkoekjes geprobeerd en ik vind ze top van smaak! Alleen zijn ze een pak dikker dan gewone pannenkoeken en de buitenkant is bruin, maar de binnenkant niet gaar. Hebben jullie de ultieme tip? Alvast bedankt!