top of page

Appelroosjes

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 28 jun 2022
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 aug

Appelroosjes zijn niet alleen heerlijk, ze zien er ook nog eens prachtig uit. Dit eenvoudige recept combineert knapperig zanddeeg met zachte, lichtzoete appelpartjes die samen worden opgerold tot een elegant roosje.

Met dit mooie appeltaartje scoor je sowieso.

ree

Ingrediënten

ree

Ingrediëntenlijst

  • 1 rol zanddeeg of bladerdeeg

  • 2 middelgrote appels (bijv. Granny Schmith of Jonagold)

  • 2 el citroensap (tegen verkleuren)

  • 3 el abrikozenconfituur of speculaaspasta

  • 1 tl kaneelsuiker (optioneel)

  • Bloemsuiker om te bestrooien


Bereidingswijze:

  • Snij 2 appels (Granny Schmith of jonagold) met schil in dunne fijne partjes.

  • Stoof de appels kort in een eetlepel boter tot ze zachter zijn.

  • Neem een rol bladerdeeg of zanddeeg. Rol het eventueel nog een beetje dunner uit.

  • Snij repen deeg van 4 à 5 cm.

  • Smeer het deeg in met een laagje abrikozenconfituur. 

  • Leg op elke reep deeg een rij appelschijfjes licht overlappend naast elkaar zodat ze wel boven het deeg uitsteken. 

  • Vouw het deeg dubbel en rol het deeg heel los op tot een roosje. 

  • Zet de roosjes in een ingevette en bebloemde muffinvorm met de appels naar boven.

  • Bak de appelgebakjes 30 minuten in een warme oven op 195°. Dek ze na 20 min. eventueel af als de appels of het deeg te bruin worden.

  • Bestrijk de taartjes na het afkoelen met warme abrikozenconfituur en bestrooi ze met poedersuiker.

  • Smakelijk



Tips:

  • Je kan deze appeltaartjes met verschillende smaken maken. Voor ieder wat wils, met een laagje speculaaspasta, abrikozenconfituur of kaneelsuiker. Of misschien heb je zelf nog andere ideeën? We zijn benieuwd.

  • Kies zanddeeg of bladerdeeg: net wat je lekkerder vindt.

  • Ook lekker met (speculaas)ijs erbij.

  • Misschien is dit een perfect ideetje voor op moederdag. Of voor een feestje. Met de eindejaarsfeesten is deze ook vaak favoriet.


Bereidingstijd:

Je kan deze prachtige roosjes met appel op 10 minuten in de oven schuiven.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page