Appelroosjes
- Joke & Félien

- 28 jun 2022
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 10 aug
Appelroosjes zijn niet alleen heerlijk, ze zien er ook nog eens prachtig uit. Dit eenvoudige recept combineert knapperig zanddeeg met zachte, lichtzoete appelpartjes die samen worden opgerold tot een elegant roosje.
Met dit mooie appeltaartje scoor je sowieso.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst
1 rol zanddeeg of bladerdeeg
2 middelgrote appels (bijv. Granny Schmith of Jonagold)
2 el citroensap (tegen verkleuren)
3 el abrikozenconfituur of speculaaspasta
1 tl kaneelsuiker (optioneel)
Bloemsuiker om te bestrooien
Bereidingswijze:
Snij 2 appels (Granny Schmith of jonagold) met schil in dunne fijne partjes.
Stoof de appels kort in een eetlepel boter tot ze zachter zijn.
Neem een rol bladerdeeg of zanddeeg. Rol het eventueel nog een beetje dunner uit.
Snij repen deeg van 4 à 5 cm.
Smeer het deeg in met een laagje abrikozenconfituur.
Leg op elke reep deeg een rij appelschijfjes licht overlappend naast elkaar zodat ze wel boven het deeg uitsteken.
Vouw het deeg dubbel en rol het deeg heel los op tot een roosje.
Zet de roosjes in een ingevette en bebloemde muffinvorm met de appels naar boven.
Bak de appelgebakjes 30 minuten in een warme oven op 195°. Dek ze na 20 min. eventueel af als de appels of het deeg te bruin worden.
Bestrijk de taartjes na het afkoelen met warme abrikozenconfituur en bestrooi ze met poedersuiker.
Smakelijk
Tips:
Je kan deze appeltaartjes met verschillende smaken maken. Voor ieder wat wils, met een laagje speculaaspasta, abrikozenconfituur of kaneelsuiker. Of misschien heb je zelf nog andere ideeën? We zijn benieuwd.
Kies zanddeeg of bladerdeeg: net wat je lekkerder vindt.
Ook lekker met (speculaas)ijs erbij.
Misschien is dit een perfect ideetje voor op moederdag. Of voor een feestje. Met de eindejaarsfeesten is deze ook vaak favoriet.
Bereidingstijd:
Je kan deze prachtige roosjes met appel op 10 minuten in de oven schuiven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Opmerkingen