top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Asperges met pesto en burrata

Bijgewerkt op: 29 jun. 2022

Dit is echt hemels. Zo puur van smaak. De pure smaak van asperges, de volle smaak van burrata, en dan die groene pesto erover... Zeker het proberen waard.


Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Maak een lekker groene pesto. Zie bij de categorie sauzen. Of koop lekker verse pesto uit de koeltoog.

  • Schil de asperges en snij de onderste 2 cm eraf. Bewaar de aspergeschillen voor soep.

  • Kook de asperges 3 minuten in kokend water. Dan zijn ze nog al dente, en zo vinden wij ze het lekkerst. Als je ze graag zachter wil, kook ze dan net wat langer.

  • Leg de asperges op een bord.

  • Bestrooi ze met grof zout. Wij gebruiken het Rozen zout van Mill&Mortar en dat is echt waar een aanrader. Meer hebben groenten en vlees niet meer nodig. Het zout bevat een beetje rozemarijn, rozenknop en zoete chili dus je kan dat ook apart toevoegen.

  • Geef er (verse) pesto bij.

  • Leg er een bol burrata of (buffel)mozzarella op.

  • Bestrooi eventueel met nog wat gekleurd zout en peper voor de final touch.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Je kan aspergeschillen perfect in een zakje invriezen tot je er genoeg verzameld hebt. Je kan er nadien aspergesoep van maken.


Bereidingstijd:

Als de pesto al klaar is, of als je hem koopt, dan staat dit echt op 10 minuten op tafel. Het kan nog sneller als je geschilde asperges kan kopen.

31 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page