top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Aubergine salade

Bijgewerkt op: 2 aug. 2022

Eens een bijzonder bijgerecht of lunchgerecht, dan is dit eens een aanrader. Super smullen, en het oogt nog eens mooi ook.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij ondertussen 2 aubergines in lange repen en plaats op een bakplaat.

  • Besprenkel met een goeie scheut olijfolie en kruid met 0.5 tl chilivlokken, 1 tl happy roots kruiden en z+p.

  • Plaats in de oven voor 20-25 minuten.

  • Meng 150 ml Griekse yoghurt met 0.5 tl honing, 1 tl currypoeder, het sap van een halve citroen en z+p.

  • Meng 2 el sojasaus, 0.5 tl sambal, 0.5 tl sriracha en 2 el bruine suiker tot een sausje. Los 1 tl maiszetmeel op in 100 ml water en voeg toe aan de saus.

  • Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en stoof 1 teentje gesneden look aan.

  • Voeg de saus toe en laat even indikken.

  • Haal de aubergine uit de oven en voeg eveneens voor enkele minuten toe tot deze volledig bedekt is en ‘sticky’ is.

  • Snij de lente-ui en de pistachenoten fijn. Plaats de kruidige yoghurt in een bord. Verdeel de sticky aubergine over de yoghurt en werk af met de lente-ui en pistachenoten.

  • Smakelijk

Tips:

  • Dit is ook super lekker met courgette. Maar dat is dan weer een ander gerechtje.


Bereidingstijd:

Het lijken veel ingrediënten, maar het is echt de moeite om eens te testen. Je kan de sausjes al op voorhand maken.

De aubergine moet even in de oven, maar terwijl doe je al het andere werk.


280 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page