top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Bananen pannenkoeken

Bijgewerkt op: 22 jun. 2023

Met een te rijpe banaan maken wij snel een gezond maar vooral een lekker pannenkoekje. Met wat fruit yoghurt erbij is het dan perfect als ontbijt / brunch of vieruurtje.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Mix 2 rijpe bananen met 2 eieren, 200 ml melk, 50g havermout en 50g bloem

  • Bak ze in een pan in een beetje boter.

  • Wij doen er 3 kleintjes in 1 pan.

  • We vinden flensjes het lekkerst. Maar als je liever dikkere pannenkoeken hebt, kan je nog van elk een eetlepel toevoegen zodat het deeg dikker is.

  • En dan genieten maar.

Met de Thermomix.

  • Mix 50 g havermout 15 seconden op stand 8.

  • Voeg 2 rijpe bananen met 2 eieren, 200 ml melk en 50g bloem toe.

  • Wij vinden flensjes het lekkerst. Maar als je liever dikkere pannenkoeken hebt, kan je nog van elk een eetlepel toevoegen.

  • Bak ze in een pan in een beetje boter.

  • Lekker zo opgerold met een beetje confituur

  • Of als er suikers bij mogen: lekker met Nutella of bruine of kaneelsuiker.

  • Smakelijk


Serveertips

  • Lekker zo. Of opgerold met een beetje confituur.

  • Of als er suikers bij mogen: lekker met bruine suiker of kaneelsuiker.

  • En Nutella choco is helemaal een feestje.


Tips:

  • Pannenkoeken bakken kan perfect met witte bloem. Maar als je de helft (of meer) met havermout maakt, krijg je tragere suikers binnen en heb je nadien minder snel honger. En ze zijn echt even lekker!

  • Het kan dus ook perfect met enkel 100g havermout of enkel 100g bloem.

  • Je kan de havermout eerst mixen. Maar die vlokken kunnen perfect want je ziet ze wel na het mixen, maar je proeft ze niet apart.

  • Je kan ze ook invriezen zodat je steeds snel een lekker gezond ontbijt voorhanden hebt. Doe er dan bakpapier tussen. En gewoon een kwartiertje uitleggen en je kan eten.


Bereidingstijd:

Het deeg voor de bananenpannenkoeken is op 3 minuten gemixt en dan kan je beginnen bakken.

2.697 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page