top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Big Mac Wrap

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Een super lekker receptje dat heel veel weg heeft van de bekende hamburger. Deze snelle en gemakkelijke wraps zijn waanzinnig lekker! We zagen ze op tiktok, waar ze ook wel Big Mac taco's worden genoemd. Een burger op zijn best, in een wrap. Zeker een aanrader!

Recept voor big mac wrap met gehakt, wraps, sla en augurk


Ingrediënten:

Ingrediënten voor big mac wrap met gehakt, wraps, sla en augurk

Bereidingswijze:

  • Meng 5 el mayonaise, met 1 el ketchup, 4 el (Griekse) yoghurt, 1 el mosterd, 1 kl (gerookt) paprikapoeder, 5 el gesneden zoetzure augurken, 3 el azijn uit de augurkenpot, 1 tl lookpoeder, 1 tl suiker en zout en peper.

  • Snij (ijsberg) sla fijn.

  • Snij lekkere tomaten in blokjes.

  • Meng 500 g rundsgehakt of Américain met 250 g kalfsgehakt. Zie tip. Kruid met zout en peper.

  • Leg de wraps op tafel.

  • Beleg de wraps met een dunne laag vlees. Je kan dit gewoon met je hand platdrukken. Tip: beleg tot aan de rand van de wrap, want het vlees krimpt tijdens het bakken.

  • Bak de wraps met de kant van het vlees 1 tot 2 minuten in de pan.

  • Draai de wrap om. Tip: het kan spietsen dus voorzichtig.

  • Beleg het vlees met een lapje chedderkaas. Naar believen.

  • Leg een deksel op de pan en laat de wrap met vlees nog 1 tot 2 minuten bakken.

  • Doe de wrap op een bord. Zie tip.

  • Beleg met wat je lekker vindt. Je kan de garnituren ook op tafel zetten. Denk aan tomaatjes, sla, de saus, extra augurk, ringetjes rode ui,…

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan de wraps met vlees al afbakken en op aparte borden even bewaren tot ze allemaal gebakken zijn. Bij het aan tafel gaan met de kaas beleggen en nog even opwarmen. Ze zijn dan krokanter.

  • Je kan ze dan ook op de bbq opwarmen.

  • Het sausje is ook heel lekker bij salade's of pastasalade's.

  • Je kan de big Mac wraps lekker uit de hand eten. Of gewoon uit een bordje.

  • Je kan ook een burgersausje toevoegen als het sneller moet gaan.

  • Je kan uiteraard ook enkel puur rundsgehakt nemen. (Wij vinden dat net te droog.)


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 20 minuten op tafel.

Sneller als je het sausje al klaar hebt in de koelkast.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


2.079 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page