top of page

Bladerdeeghapjes met gehakt

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 27 okt
  • 2 minuten om te lezen

Deze bladerdeeghapjes met gehakt, cheddar en uienchutney zijn pure comfort food. Het hartige gehakt en de smeuïge cheddar vormen een perfecte match met de zoete, licht pittige uienchutney. Door het bladerdeeg dicht te vouwen tot pakketjes krijgen ze een knapperige korst en een smeuige binnenkant.

Ze zijn ideaal als hapje, lunch of bij een soepje. Serveer ze warm uit de oven, want dan zijn ze onweerstaanbaar!

Worstenbroodjes bladerdeeghapjes met gehakt en kaas en uienchutney en cheddar

Ingrediënten:

ree

Ingrediëntenlijst: voor 10 Hapjes

  • 10 lapjes bladerdeeg

  • 350 gehakt

  • Cheddarkaas of kaas naar keuze

  • Uienchutney

  • 1 ei

  • Sesamzaad


Bereidingswijze: het is super simpel. Kijk anders even op het filmpje.

  • Leg het bladerdeeg uit de diepvriezer.

  • Meng 300g gehakt (Wij doen kalfs of gemengd gehakt) met zout en peper.

  • Bestrooi het werkblad met bloem en leg de bladerdeeglapjes erop.

  • Snij het lapje vanaf het middelpunt naar de onderkant door.

  • Nu heb je zogezegd 4 vierkanten die je gaat beleggen.

  • Smeer op het links onderste en op het rechts bovenste een halve cm gehakt.

  • Doe op het rechtse onderste vak een koffielepel uienchutney.

  • En op het links bovenste vak doe je een eetlepel gemalen Cheddarkaas.

  • Nu vouw je de hoeken bladerdeeg los op en je begint bij de uienchutney. Zo dus naar boven, naar links, naar onder.

  • Leg de bladerdeeghapjes op ovenpapier op de bakplaat.

  • Kwast ze in met geklutste ei.

  • Bestrooi de bladerdeegpakketjes met sesamzaad of maanzaad.

  • Bak de worstenbroodjes 22 minuten in de voorverwarmde oven op 190°C. (liefst hetelucht)

  • Serveer ze zo of geef er curryketchup bij.

  • Smullen maar!


Tips

  • Je kan ook een koffielepel mosterd aan het gehakt toevoegen.

  • Je kan deze worstenbroodjes uiteraard ook maken met andere gemalen kaas die je lekkerder vindt.

  • Het is ook super lekker om een fijn gesneden en gestoofd uitje mee onder het gehakt te mengen.

  • Geen fan van uienchutney? Geef het toch maar een kans. Het is perfect in deze combinatie. Je kan anders bv curryketchup, andere chutney of mosterd gebruiken.

  • Je kan de worstenbroodjes ook inkwasten met melk.

  • Je kan ook vers bladerdeeg uit de koeling gebruiken. Maar die uit de diepvriezer heeft ineens de juiste maat.

  • Afhankelijk van het gehakt komt er wat vet / vocht uit de broodjes, dat is van het gehakt en de kaas.


Mealprep / Bewaren

  • Je kan deze worstenbroodjes perfect op voorhand maken en bakken.

  • Je kan ze ook invriezen.

  • Je kan ze nadien rustig laten ontdooien, en in de oven op 100°C terug opwarmen. Eventueel kan je de worstenbroodjes daarom de eerste keer 5 minuten minder lang bakken.

  • Wij maken ze steeds dubbel, en vriezen een portie in. Bij een klein goestingske staan ze dan snel op tafel


Bereidingstijd:

Deze bladerdeeghapjes met gehakt, of moderne worstenbroodjes, zitten op 12 tot 15 minuten in de oven.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

Opmerkingen


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page