Ben je op zoek naar een eenvoudig maar verrukkelijk hapje voor een volgend feestje? Probeer dan deze bladerdeeghapjes met ham en kruidenkaas. Ze zijn snel en gemakkelijk te maken en zullen zeker indruk maken op je gasten. Met de combinatie van krokant bladerdeeg, romige kruidenkaas en smaakvolle ham, is dit hapje een ware traktatie.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Rol een pak bladerdeeg uit.
Besmeer het bladerdeeg met een kuipje kruidenkaas.
Verdeel het bladerdeeg in vierkantjes van 10 op 10 cm.
Leg op elk vierkantje stukjes ham.
Vouw de 4 hoeken van elk vierkantje bladerdeeg over de ham toe.
Bestrijk het bladerdeeg met 1 losgeklopt eitje of met wat melk. Dit gaat vlot met een borsteltje.
Bak het bladerdeeg 25 minuten in de voorverwarmde oven op 190°C.
Geniet.
Tips
Werk de bladerdeegpakjes eventueel af met wat witte of zwarte sezamzaadjes.
Werk ze eventueel af met verse bieslook.
Variatie
Deze bladerdeegpakjes met gerookte zalm zijn ook heel lekker.
Voeg wat gehakte bieslook of een snufje paprikapoeder toe aan de roomkaas voor extra smaak.
Varieer met verschillende soorten ham, zoals Parma of Serrano , voor een luxe twist
Bereidingstijd:
Je kan deze bladerdeegpakketjes met ham op 5 minuten in de oven schuiven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments