Eens nood aan een bijzonder aperitief, bijgerecht of lunchgerecht, dan is dit eens een aanrader. Super smullen, en het oogt nog eens mooi ook.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voeg in een glas 100g bloem, 1 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el currypoeder, 0.5 el garam masala en veel z+p en meng dit door elkaar.
Voeg geleidelijk wat water toe, meng telkens goed tot je een glad beslag hebt.
Maak kleine bloemkoolroosjes en doe ze in een schaal.
Meng het beslag onder de bloemkool.
Laat 5 minuten rusten.
Voeg in een grote pan 2 cm olie toe. Verwarm de olie goed.
Voeg de bloemkoolroosjes voorzichtig toe en bak ze. Draai ze regelmatig om. Bak ze ongeveer 3 minuten.
Smakelijk
Tips:
Je kan de bloemkoolroosjes groot of klein maken. Klein mengen ze beter met het beslag, en dan zijn ze zo klaar.
Je kan de garam masala er uit laten, geen probleem. Doe dan een lepeltje bouillon erbij voor meer smaak. Je krijgt wel een andere smaak.
Je kan de olie een paar dagen bewaren. Je kan er super lekker je patatjes in bakken. Of je gebruikt hem voor onze kalflapjes Milanese in te bakken.
Opgelet: de currypoeder staat niet op de foto! Die hebben we nadien nog toegevoegd om meer smaak te geven. Ik pas de foto later aan.
Bereidingstijd:
Deze beignets van bloemkool kan je op 5 minuten in de pan krijgen.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Commenti