top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Bloemkool / wortelsoep

Bijgewerkt op: 31 dec. 2023

Deze is zo echt heel lekker. Wij mixen vaak een handje cashewnoten mee door de soep. Dat geeft een heerlijk romig effect. Dit wordt vast een favoriet. Ook een kinderfavoriet!



Ingrediënten:


Bereidingswijze:


Op het vuur:

  • Snij de sjalot of ui grof en stoof ze in vetstof.

  • Snij de bloemkool en wortels in stukken en stoof mee.

  • Voeg na 2 minuten 1 liter water, 3 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en peper en zout toe.

  • Laat 15 minuten koken.

  • Voeg 2 eetlepels cashewnoten en peterselie toe en een scheut room.

  • Mix de soep en voeg water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.

  • De soep is Super lekker met een beetje room, gebakken uitjes en / of croutons.

  • Smakelijk.


Voor de thermomix vrienden:

  • Snij de sjalot of ui 4 sec stand 4

  • Stoof 3 minuten in 1 lepel olie, stand 1 105°

  • Voeg gesneden bloemkool en wortel, 3 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en zout en peper toe en zet onder water.

  • Kook 15 minuten op 110° stand 1

  • Voeg 2 lepels cashewnoten en peterselie toe en een scheut room en mix 2 minuten op stand 10. Begin bij 5 en draai bij.

  • Voeg extra water en bouillon en zout toe afhankelijk hoe dun je de soep wenst.

  • De soep is Super lekker met extra room, gebakken uitjes en / of croutons

  • Smakelijk



Serveertips:

De soep is ook lekker zonder de ricotta. Je kan eventueel een scheutje room toevoegen.


Bereidingstijd:

De soep staat op 15 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 








893 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Guacamole

bottom of page