top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Fijne erwtjessoep

Bijgewerkt op: 31 dec. 2023

Deze soep is echt super lekker! Fris van smaak en toch lekker romig. En het is bij gebruik van diepvrieserwtjes een super snel soepje. Lekker!



Ingrediënten:



Bereidingswijze:


Op het vuur:

  • Stoof de gesneden ui en sjalot aan.

  • Voeg 1 stengel gesneden selder en 1 gesneden prei toe. (Het echt groene stuk gebruik ik niet)

  • Stoof nog 3 minuten mee

  • Voeg een zak fijne erwtjes toe, 1 liter water, zout en 3 bouillonblokjes. (2 kip en 1 tuinkruiden)

  • Laat 10 minuten doorkoken.

  • De erwtjes drijven bovenaan. Het is lekker dat je er eerst een kopje uit schept om na het mixen terug aan toe te voegen.

  • Voeg 50 ml room toe en 2 blaadjes munt.

  • Mix heel fijn.

  • Smakelijk


Voor de Thermomix vrienden:

  • Hak de ui en sjalot 4 sec op stand 4

  • Stoof 3 minuten op 105° stand 1

  • Voeg gesneden selder en prei toe en stoof nog 3 min op 105° stand 1.

  • Voeg een zak fijne erwtjes toe, zet net onder water, en voeg zout, peper en 3 bouillonblokjes toe. (2 kip en 1 tuinkruiden) en kook 10 minuten op 105° op stand 1.

  • De erwtjes drijven bovenaan. Het is lekker dat je eerst een kopje uit schept om na het mixen terug toe te voegen.

  • Voeg 2 blaadjes munt toe

  • Mix 1 minuut op stand 10.

  • Voeg 50 ml room toe, en water tot je de gewenste dikte hebt.

  • Voeg eventueel de erwtjes terug toe als garnituur. Lekker die bite.

  • Smakelijk


Tips:

  • Doe de soep eventueel nog door de passe-vite, maar op zich hebben jonge erwtjes niet zo’n vervelende velletjes. Bij gebruik van de Thermomix moet dat niet.

  • Je kan een lepel Boursin mee mixen: heel lekker.


Bereidingstijd:

Deze erwtjessoep staat op 15 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 







599 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Guacamole

Comentarios


bottom of page