Aperitief brood met smeuïge Chimay-kaas en krokant gebakken spek
- Joke & Félien
- 12 mei
- 2 minuten om te lezen
Zin in een hartig hapje om te delen? Dit aperitief brood met gesmolten Chimay-kaas en krokant gebakken gerookt spek is een absolute smaakbom. Het is smeuïg, hartig, licht rokerig en net krokant genoeg. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit op tafel te toveren. Dit brood maakt gegarandeerd indruk en is ideaal voor een gezellige borrel, een etentje met vrienden of als warm hapje tijdens de feestdagen. Serveer het brood recht uit de oven, en laat iedereen er stukjes van afscheuren.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst
1 passie brood (bijv. boerenbrood of vloerbrood)
150 g gerookt spek
1 rode ui, fijn gesneden
1 takje rozemarijn of 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
Lekkere kaas: plakken of gemalen kaas
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak 150g fijn gesneden gerookt spek met 1 fijn gesneden rode ui krokant. Voeg een takje of een koffielepel Rozemarijn toe.
Snijd het brood horizontaal én verticaal in, maar niet helemaal tot op de bodem. Het moet nog aan elkaar hangen.
Stop lekkere plakjes kaas tussen de sneden. Hoe voller, hoe beter!
Verdeel het gebakken spek met ui ook in de sneden brood, naast de kaas.
Bedek het brood even met aluminiumfolie.
Zet het brood ongeveer 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Haal de folie weg en bak het brood nog 5 minuten goudbruin en krokant.
Serveer het brood warm.
Trek stukjes brood los en geniet.
Tips
Perfect om te delen bij het aperitief of als extra brood bij een brunchtafel.
Veggie
Je kan dit breekbrood perfect zonder het spek maken. Bak dan rode ui in (kruiden)boter aan en voeg dat toe.
Mealprep / Bewaren
Je kan dit breekbrood gerust op voorhand maken en in folie inpakken.
Bak het een kwartier voor je gaat eten af in de oven.
Bereidingstijd:
Dit brood zit op 20 minuten in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments