Wat is er misschien nog lekkerder als een brownie? Een chocoladekoekje? Wel, met deze heb je de 2 in 1!
Brownie en cookies, dat geeft brookies. Een brownie of een chocoladebrownie; dat heeft niet veel woorden nodig. Heerlijk smeuïg met een intense chocolade smaak. Daarbovenop komt een laagje koekjesdeeg. En dat bakt dan samen in de oven tot een geweldige lekkernij, een brookie dus.
Ingrediënten
Bereidingswijze: Je maakt zowel cookie deeg als browniedeeg.
Cookies
Meng 100 g zachte boter met 150 g bruine suiker tot een romig geheel.
Voeg 1 ei en 1 koffielepel vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg 200 g bloem, 1 soeplepel bakpoeder en een snuifje zout toe en meng het deeg voorzichtig.
Meng 100 g chocoladebolletjes door het deeg.
Laat het deeg liefst 1 uur rusten in de koelkast.
Brownies:
Smelt 150 g chocolade au bain-marie. Zie tip.
Haal de kom met chocolade uit het warme water.
Snij 200 g boter in blokjes en roer ze door de gesmolten chocolade.
Splits 4 eieren.
Klop de eiwitten stijf en hou even apart.
Klop de 4 eidooiers met 200 g suiker in enkele minuten tot een lichtgele ruban.
Roer het afgekoelde chocolademengsel. voorzichtig door de ruban van ei en suiker.
Zeef 100 g bloem boven het beslag en spatel de bloem voorzichtig onder het beslag.
Spatel er dan voorzichtig het eiwitschuim door.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter een vierkante bakvorm en bestuif goed met bloem. Of je kan ook bakpapier in de vorm leggen om de brookies goed te kunnen ontvormen.
Schep het browniebeslag in de vorm en voeg 50 g chocolade stukjes toe.
Neem koekjesdeeg en verdeel dat over het browniedeeg in de bakvorm.
Doe eventueel nog extra stukjes chocolade op de koekjes.
Bak het geheel 25 à 30 minuten op 170 °C.
Let op: de brookies zijn klaar als de bovenkant droog en lichtjes gebarsten is, en het midden nog wat kleverig aanvoelt.
Laat de brookies in de vorm afkoelen.
Snij de brookies in stukken.
Smakelijk
Tips:
Bij au bain marie kook je een bodem water in een grotere pot waarin een kleinere pot past. De bodem van de kleine pot mag het water wel net raken. Je legt de chocolade in de kleinere pot en zet die, als het water kookt, met pot en al in de grootste kookpot. Zo kan de chocolade rustig smelten.
Je kan ook 200g pure chocolade smelten, en geen stukjes chocolade apart toevoegen, maar wij vinden die knapperige stukjes wel lekker.
Origineel bak je brownies met pure of fondant chocolade. Wij kiezen voor een iets zachtere smaak en gebruiken melk chocolade.
Bereidingstijd:
Je kan deze brookies op 25 minuten in de oven zetten. Het cookies deeg moet nog wel een uurtje stijven in de koelkast en een klein half uurtje bakken.
Комментарии